Mainos

Putin, Merkel ja Cameron puivat puhelimessa Ukrainaa

Venäjän presidentti Vladimir Putin on korostanut tänään länsimaiden johtajille, että Krimin alueviranomaisilla on täysi oikeus pitää alueella kansanäänestys liittymisestä Venäjään.

– Ne toimet, joihin Krimin lailliset viranomaiset ovat ryhtyneet, perustuvat kansainväliseen oikeuteen, ja niiden tarkoituksena on turvata niemimaan asukkaiden lailliset oikeudet, sanottiin Kremlin tiedotteessa, joka käsitteli Putinin tänään käymiä puhelinkeskusteluja Saksan liittokansleri Angela Merkelin ja Britannian pääministerin David Cameronin kanssa.

– Lisäksi presidentti halusi kiinnittää huomiota Kiovan nykyisen hallinnon kyvyttömyyteen puuttua äärinationalististen ja radikaalien voimien toimintaan pääkaupungissa ja monilla alueilla, tiedote jatkui.

Merkel ilmoitti pitävänsä Krimin tulevaa kansanäänestystä sekä kansaivälisen oikeuden että Ukrainan perustuslain vastaisena.

Cameron oli kehottanut Putinia rauhoittamaan Ukrainan tilannetta ja tukemaan yhteysryhmän muodostamista, jotta suorat neuvottelut Moskovan ja Kiovan uuden johdon välillä saataisiin käyntiin.

Cameronin edustajan mukaan Putin oli puhelimessa korostanut haluavansa saada diplomaattisen ratkaisun Ukrainan kriisiin. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.