Mainos

Putin markkinoi Haloselle Venäjän ydinvoimaosaamista

Venäjän pääministeri Vladimir Putin markkinoi Suomelle maansa ydinvoimaosaamista, kun hän tapasi presidentti Tarja Halosen tänään Pietarissa.

Putin luetteli useita teollisuudenaloja, joille hän toivoisi lisää yhteistyötä. Yksi keskeisimmistä on energia.

- Fortum on hiljattain ryhtynyt laajaan yhteistyöhankkeeseen Venäjällä. Lisäksi Venäjä toimittaa Suomeen energiantuotantolaitteistoa, Putin kuvaili ja sanoi toivovansa, että venäläisyhtiöt pääsisivät mukaan Suomen tuleviin ydinvoimalahankkeisiin.

- Toivon, että asiasta käydään reilua ja syrjimätöntä kilpailua.

Putin kehotti myös suomalaista metsäteollisuutta pyrkimään aktiivisemmin investoimaan Venäjän markkinoille.

Halosen ja Putinin tapaaminen oli osa suomalaisen yritysdelegaation Venäjän-vierailua. Pyöreän pöydän keskusteluihin osallistuivat muun muassa Shellin ja Nokian hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila, Metsäliiton pääjohtaja Kari Jordan sekä Venäjän varapääministeri Sergei Ivanov.

Medvedev ja Halonen puivat huostaanottoa

Halonen kertoi vierailun yhteydessä, että myös Venäjän presidentti Dmitri Medvedev oli soittanut hänelle lauantai-iltana. Medvedev ja Halonen keskustelivat muun muassa Turun suomalais-venäläisen perheen huostaanottotapauksesta.

- Suomessa vieraillut lapsiasiavaltuutettu Pavel Ashanov on juuri Medvedevin lapsiasiavaltuutettu, joten siksi minusta oli hyvä keskustella asiasta presidentin kanssa. Olen kuitenkin varma, että Medvedevin asenne tähän on hyvin rakentava, Halonen totesi.

Halonen tapasi myös erikseen Pietarin kuvernöörin Valentina Matvienkon. He keskustelivat muun muassa Pietarin jätevesikysymyksestä.

- Meillä on yhteisenä huolena Pietarin alueen jätevesikysymys, maatalous sekä kolmantena tärkeänä asiana kasvava liikenne Itämerellä. Tämä on hyvä alku, mutta meidän pitäisi päästä vahvaan suunnitelmalliseen yhteistyöhön.

Pietari on luvannut saada jätevesiensä puhdistusasteen jopa 98 prosenttiin vuoteen 2015 mennessä.

Katso Mirja Sipisen raportti Pietarista

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.