Mainos

Putin lupasi selvityttää rasistisia henkirikoksia

Presidentti Vladimir Putin lupaa Venäjän selvittävän henkirikokset, joiden uhriksi ovat joutuneet Kaukasiasta ja Keski-Aasiasta lähtöisin olevat maahanmuuttajat eritoten Moskovassa.

Putin vakuutti maansa taistelevan muukalaisvihamielisyyttä vastaan hajonneen Neuvostoliiton seuraajavaltioiden presidenttien tapaamisessa Moskovassa. Hän lupasi muiden IVY-maiden presidenteille Venäjän suojelevan ihmisiä, jotka saapuvat Venäjälle leveämmän leivän toivossa.

Moni maahantulija etsii työtä vauraasta Moskovasta. Rasistista väkivaltaa tilastoivan Sova-järjestön mukaan Moskovassa on surmattu helmikuussa 12 Keski-Aasiasta ja Kaukasiasta lähtöisin olevaa ihmistä, heistä kuusi kirgiisejä.

Murhissa on silmiinpistävän samankaltaisia piirteitä. Nuorten miesten joukko käy yksinäisen kulkijan kimppuun ja surmaa tämän jossain Moskovan laitamilla. Uhreja ei ryöstetä. Osa surmatöistä on videoitu, ja videot leviävät internetissä.

- Teemme kaikkemme varmistaaksemme, että nämä rikolliset löydetään, saatetaan oikeuden eteen ja tuomitaan rangaistuksiin, Putin sanoi muiden IVY-maiden presidenttien otettua asian puheeksi.

Sovan mukaan viime vuonna rasistiseksi katsottavat väkivallanteot veivät 67 ihmisen hengen ja yli 600 uhria sai vakavia vammoja. Osasyynä rasistiseen väkivaltaan pidetään Putinin valtakaudella voimistunutta kansallismielisyyttä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.