Mainos

Putin lupasi parantaa taloutta ja elintasoa

Murskavoiton Venäjän presidentinvaaleissa saanut Vladimir Putin lupaa Venäjän toimivan kansainvälisillä areenoilla rauhanomaisesti.

Venäjän presidentti Vladimir Putin vakuutti parantavansa maan taloustilannetta ja kohentavansa kansalaisten oloja, kun hän valmistautui vastaanottamaan Kremliin tulvivia onnitteluja.

Putin sai odotetun murskavoiton eilisissä presidentinvaalissa. Presidentti ilmoitti kuitenkin käyvänsä työhön melkein kuin minä tahansa arkipäivänä.

-Tapaan tänään johtavia virkamiehiä kuten tavallisesti, pidän useita työtapaamisia eri ministeriöiden kollegoiden kanssa ja käyn useita puhelinkeskusteluja ulkomaisten kollegoiden kanssa, Putin sanoi uutistoimisto Itar-Tassille.

Putin korosti myös demokratian merkitystä ja lupasi vahvistaa monipuoluejärjestelmää. Hän puhui lisäksi tiedotusvälineiden vapauden puolesta.

Putinin kannatus kipusi 71,1 prosenttiin. Kommunistien Nikolai Haritonov sai vajaan 14 prosentin äänisaaliin muiden ehdokkaiden jäädessä alle viiteen prosenttiin: Synnyinmaa-puolueen Sergei Glazjev keräsi 4,1 prosenttia äänistä, liberaalien Irina Hakamada 3,8 prosenttia ja Vladimir Zhirinovskin puoluetta edustava Oleg Malyshkin pari prosenttia. Putinin tukija Sergei Mironov joutui tyytymään vain 0,8 prosenttiin. Kaikkia ehdokkaita vastaan oli äänestänyt 3,5 prosenttia uurnilla käyneistä.

Venäjällä on kaikkiaan noin 109 miljoonaa äänioikeutettua. Äänestysprosentti nousi yli 60:een.

Halonen onnitteli Putinia

Presidentti Tarja Halonen on lähettänyt onnittelut Venäjän presidentinvaalit voittaneelle presidentti Vladimir Putinille.

Presidentti Halosen mukaan Suomi pitää ensisijaisen tärkeänä määrätietoisesti rakentaa strategista kumppanuutta Euroopan unionin ja Venäjän välille.

Samaten Suomi haluaa kehittää hyviä kahdenvälisiä naapuruussuhteita Suomen ja Venäjän välillä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

(Seitsemän uutiset 15.03.2004).

(Huomenta Suomi 15.03.2004)

Vaalikampanjan vääristymät lisäsivät Putinin voittoa, arvioi toimittaja Anu Kuistiala.

(Huomenta Suomi 15.03.2004)

Vladimir Putin haluaa uudistaa Venäjän hallinnon, europarlamentaarikko Reino Paasilinna. Putin haluaa myös uudistaa Venäjän talouden: hän puskee läpi sellaiset lait, että maa voisi liityä Maailman kauppajärjestöön WTO:hon, Paasilinna arvioi.
(Huomenta Suomi 15.03.2004

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.