Mainos

Putin lupaa armeijalle lisää palkkaa

Turvallisuudesta vastaaville viranomaisille on luvassa tuntuvat palkankorotukset Venäjällä. Presidentti Vladimir Putin on luvannut sotilaille ja poliiseille, että heidän palkkojaan nostetaan merkittävästi vielä tämän vuoden aikana.

Sotilaiden, poliisin, veropoliisin ja vanginvartijoiden palkkoja nostetaan Putinin mukaan 20 prosentilla joulukuun alusta lähtien. Putin keskusteli aiemmin päivällä Venäjän ensi vuoden budjetista valtiovarainministeri Aleksei Kudrinin kanssa. Tapaamisessa sovittiin, että puolustus- ja turvallisuusmenoihin osoitetaan ensi vuonna lisää rahaa. Venäjän asevoimien jatkuva rahapula tuli korostuneesti esiin ydinsukellusvene Kurskin uppoamisen yhteydessä.

Putin otti vastuun Kursk-turmasta

Kurski-sukellusveneturma

Eilen Putin sanoi tuntevansa vastuuta ja syyllisyyttä Kurskin turmasta. Hän kertoi televisiossa, että Venäjän puolustusministeri Igor Sergejev ja laivaston komentaja Vladimir Kurojedov ovat tarjoutuneet eroamaan turman vuoksi. Putin ei kuitenkaan ole hyväksynyt heidän eronpyyntöään. -Heidän eronpyyntöjään ei hyväksytty eikä hyväksytä, ennen kuin olemme täysin ymmärtäneet mitä tapahtui ja miksi, oliko tapahtumaan syyllinen vai oliko kyseessä vain traaginen onnettomuus, Putin sanoi.

Presidentti Putin sanoi lisäksi, että turmaan syyllisiä rangaistaan, mutta että asiassa ei pidä kiirehtiä liiaksi. -Jos joku on syyllinen, häntä täytyy ilman muuta rangaista. Mutta meidän täytyy saada selkeä kuva tämän tragedian syistä ja siitä, millä tavalla pelastusoperaatio vietiin läpi, Putin muistutti. -Voimme tehdä johtopäätökset vasta jälkeenpäin.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.