Mainos

Putin kutsunee Hamas-johtajat valtiovierailulle

Venäjän presidentti Vladimir Putin haluaa tavata Hamas-liikkeen johtajat Moskovassa.

Hamas voitti palestiinalaisvaalit tammikuussa

Presidentti Vladimir Putin on kutsunut palestiinalaisten vaalivoittajan Hamas-liikkeen johtohahmot vierailulle Venäjälle. Toistaiseksi vierailun ajankohdasta ei ole tietoa, mutta Putinin mukaan se tapahtuu "pian". Hamasin edustaja ilmoitti, että liike on valmis hyväksymään kutsun.

Tapaamisen tarkoituksena on keskustella Lähi-idän tulevaisuudesta.

Presidentti Vladimir Putin on parhaillaan Espanjassa, Madridissa, missä hän piti yhteisen tiedotustilaisuuden Espanjan pääministerin Jose Luis Rodriguez Zapateron kanssa.

- Presidentti Putinilla tulee olemaan määrätietoinen rooli Lähi-idän rauhanneuvotteluissa, Zapatero sanoi tiedotustilaisuudessa.

Islamistinen Hamas voitti palestiinalaisen Fatah-puolueen viime kuun lopussa järjestetyissä parlamenttivaaleissa. Yhdysvallat ja EU ovat luokitelleet Hamasin terroristijärjestöksi eikä Israel aio neuvotella Hamasin kanssa ennen kuin liike tunnustaa Israelin valtion ja luopuu aseellisesta taistelusta. Yhdysvallat ja EU ovat esittäneet samankaltaisia ehtoja yhteistyölle Hamasin kanssa.

Hamas tarjoutuu välittäjäksi Muhammed-kiistassa

Palestiinalainen ääriliike Hamas on tarjoutunut välittäjäksi profeetta Muhammedin pilakuvista syntyneessä kiistassa.Hamas-liikkeen johtajiin kuuluvan Khalid Mashaalin mukaan Hamas on valmis islamilaisen maailman ja länsimaiden välisen selkkauksen sovittelijaksi, jos länsimaat "sitoutuvat lopettamaan hyökkäykset muslimien tunteita kohtaan".

-Kristillisen lännen, joka provosoi muslimien tunteita, tulisi muuttaa asenteitaan, Mashaal sanoi Qatarin pääkaupungissa Dohassa pitämässään lehdistötilaisuudessa.

(MTV3-Reuters-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.