Mainos

Putin kiinnostunut pääministerin tehtävästä

Venäjän presidentti Vladimir Putinin mukaan ajatus pääministeriydestä on "realistinen".

Venäjän presidentti Vladimir Putin pitää täysin mahdollisena, että hänestä voisi tulla maan pääministeri.

Putin ilmoitti Yhteinen Venäjä -puolueen tilaisuudessa, että hän aikoo pyrkiä puolueen listoilta parlamenttiin joulukuun vaaleissa. Samalla hän totesi, että ajatus pääministeriydestä on "realistinen".

-Ajatus hallituksen johtamisesta on täysin realistinen ehdotus, vaikkakin on täysin ennenaikaista ajatella asiaa, hän sanoi.

Putin asetti pääministeriydelle kuitenkin ehtoja.

-Kaksi ehtoa on täytyttävä: Yhtenäisen Venäjän on voitettava vaalit ja kunnollinen, kyvykäs ja uudenaikainen henkilö, jonka kanssa pystyn työskentelemään, on valittava presidentiksi, hän luetteli.

Putin ei voi asettua ehdolle kolmannelle perättäiselle kaudelle presidentiksi.

"Surullinen päätös"

Putinin tulevaisuudesta presidenttiyden jälkeen on spekuloitu jo vuosia. Samalla kun ilmoitus pani todennäköisesti pisteen näille kysymyksille, se herätti tukun uusia.

-Vaikka tämä liike on täysin laillinen, se on vastoin perustuslain henkeä. Minusta tämä on surullinen päätös, ja osoittaa ainoastaan sen, ettei tällainen mies pysty jättämään politiikkaa taakseen. Politiikan sisällön muutos ei ole tällä tavalla koskaan mahdollinen, kommentoi Bonnin yliopiston tutkija Gerd Langguth.

-Tämähän on kaikista loogisin ratkaisu siihen, mitä Putin tekee jätettyään presidentinvirkansa, perustelee puolestaan Kremlin kannattajana tunnettu politiikan tutkija Gleb Pavlovski.

Yli miljardi dollaria Venäjän markkinoille investoineen Firebird Management -yhtiön osakkaan Ian Haguen kanta taas on tyystin toinen:

-Jos perustuslakia tulkitaan koko ajan niin, että se sopii yhden henkilön tarpeisiin, minä en kutsuisi sitä demokratiaksi, vaan joksikin aivan muuksi. Mutta markkinathan tästä kyllä pitävät: ne pitävät kaikesta mitä Putin tekee.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.