Mainos

Putin kehottaa kansalaisia äänestämään itseään

Venäjän presidentin Vladimir Putinin odotetun tv-puheen anti jäi ennakoitua niukemmaksi. Putin kehotti kuitenkin kansaa äänestämään hänen puoluettaan ja varoitti vastustajien valtaannoususta.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on pitänyt odotetun televisiopuheensa, joka kuitenkin osoittautui informaatioltaan hyvin niukaksi. Nauhoitetussa tv-puheessaan hän lähinnä muistutti äänestämisen tärkeydestä ja kehotti äänestämään Yhtenäinen Venäjä -puoluetta, jonka kärkiehdokas hän itse on.

- Älkää ajatelko, että menestys ja Venäjän kehityksen vauhti automaattisesti jatkuu. Se on vaarallinen illuusio. Olemme saavuttaneet kaiken todellisella taistelulla ja saavutuksemme voidaan säilyttää vain pysymällä aktiivisina kansalaisina. Tästä syystä päätin olla Yhtenäinen Venäjä -puoleen johtava ehdokas. Siksi pyydänkin teitä tulemaan uurnille joulukuun toisena päivänä ja äänestämään Yhtenäistä Venäjää, kehotti Putin puheessaan.

Putin myös varoitti kansalaisia tukemasta puolueen liberaaleja vastustajia. Hänen mukaansa liberaalit veisivät Venäjän takaisin nöyryytyksen ja hajaannuksen tielle. Putin huomautti, että duuman vaalitulos vaikuttaa myös maaliskuisiin presidentinvaaleihin.

MTV:n Venäjän kirjeenvaihtaja Outi Parikka seurasi puhetta Moskovasta.

- Putin totesi, että ei pidä ajatella, että vaalitulos olisi jo selvä, siksi pitää mennä äänestämään. Hän muistutti siitä, että Venäjä on noussut syvästä kuopasta hänen aikakaudellaan. Hän kuitenkin lisäsi, että paljon on vielä tehtävää ja siksi olisi hyvä, että nykyinen valta jatkaisi.

Vladimir Putinin puheesta oli etukäteen liikkeellä villejä huhuja ja arveltiin, että hän paljastaisi jatkoaikeitaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.