Mainos

Putin ja Schröder tapasivat

Ensimmäisen kerran presidenttinä Saksassa vieraileva Vladimir Putin on tavannut liittokansleri Gerhard Schröderin Berliinissä. Johtajat keskustelivat talous- ja turvallisuuskysymyksistä. Putin varoitti, että NATOn laajentuminen itään saattaisi heikentää kansainvälistä turvallisuutta. Lisäksi hän muistutti, että Saksa on Venäjän tärkein kauppakumppani Euroopassa.

Putin, Vladimir-Schröder, Gerhard


Liittokansleri Gerhard Schröderin ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin tapaaminen alkoi myönteisissä merkeissä Berliinissä. Molemmat johtajat vakuuttivat neuvottelujen johtavan konkreettisiin tuloksiin. -Olemme samaa mieltä siitä, että haluamme todella perusteellisen uuden alun suhteillemme, Schröder sanoi ensimmäisen keskusteltutuokion jälkeen. Schröder kehui Venäjän uutta presidenttiä avoimeksi keskustelukumppaniksi, joka "tuntee puheena olevat asiat viimeistä yksityiskohtaa myöten". Lisäksi Putin on "Saksan ja saksan kielen suuri asiantuntija", Schröder huomautti. Putin toimi 1980-luvulla Neuvostoliiton vakoojana entisessä Itä-Saksassa.

Myös Putin korosti Saksan ja Venäjän suhteiden tärkeyttä. Talousasioihin rajoittuneen ensimmäisen tapaamisen jälkeen Putin muistutti Saksan olevan Venäjän tärkein talouskumppani Euroopassa. -Meidän mielestämme Saksa on Euroopan integraation ytimessä. Näin ollen keskusteluillamme liittokanslerin kanssa on meille kaksinkertainen merkitys, Putin sanoi. Espanjasta Saksaan saapunut Putin oli aiemmin päivällä otettu vastaan sotilaallisin kunnianosoituksin liittokanslerin viraston pihalla. Rakennus toimi aiemmin DDR:n johtajan Erich Honeckerin virka-asuntona. Putinilla ja Schröderillä oli tilaisuus jatkaa keskustelujaan mm. Euroopan turvallisuustilanteesta myös illallisella torstai-iltana. Venäjän ja Saksan päämiehet keskustelevat vielä perjantaina, mutta sitä ennen Putin tapaa liittopresidentti Johannes Raun sekä oppositiossa olevan kristillisdemokraattisen puolueen CDU:n johtoa. Ohjelmassa on myös puhe Saksan liike-elämän edustajille perjantaina. Molemmat osapuolet ovat innokkaita lämmittämään uudelleen Jugoslavian ja Tshetshenian kriisien ja sotilasliitto Naton laajenemista koskevien kiistojen kylmentämiä suhteitaan. Putin sanoi kuitenkin torstaina, että Naton laajeneminen itään voisi esimerkiksi Baltian maiden kohdalla vaarantaa maailman sotilaallisen tasapainon. Putin toivoi sen sijaan Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyjin aseman vahvistamista.

Putinin vaimo myös julkisuuteen

Putin, Ljudmila, Vladimirin vaimo

Venäjän presidentin Vladimir Putinin vaimo, Ljudmila Putin, nähtiin tänään hymyilevänä Hannoverissa EXPO 2000 -näyttelyssä. Ljudmila Putinia ei ole aiemmin nähty julkisuudessa kuin muutamaan otteeseen. Kremlin mukaan Ljudmila Putin on kotona viihtyvä, perinteisiin vaimon tehtäviin omistautunut nainen. Hän itse on kertonut itkeneensä koko päivän kuultuaan, että hänen aiemmin suurelle yleisölle melko tuntematon aviomiehensä oli nimitetty Boris Jeltsinin seuraajaksi. Hannoverissa nähtiin toisenoloinen presidentin rouva. Ljudmila Putin kulki rentoutuneena ihmisvilinässä yhdessä liittokansleri Gerhard Schröderin vaimon Doris Schröder-Köpfin kanssa näyttelyalueella, vaikka kyseessä oli hänen ensimmäinen suuri edustustilaisuutensa ulkomailla.

Ljudmila Putin puhuu täydellistä saksaa, sillä Putinit asuivat pitkään Dresdenissä, kun Vladimir Putin toimi KGB:n agenttina entisessä DDR:ssä. Lisäksi hän osaa sujuvasti useita muitakin Euroopassa käytettyjä kieliä. Viimeksi keskiviikkona hän hämmästytti isäntiään Espanjassa kertomalla espanjaksi, miten iloinen hän oli siitä, että sai kunnian vierailla historiallisessa Toledon kaupungissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.