Mainos

Putin ja Poroshenko keskustelivat puhelimessa rauhasta Ukrainaan

Venäjän ja Ukrainan presidentit Vladimir Putin ja Petro Poroshenko ovat keskustelleet puhelimessa Poroshenkon suunnitelmasta rauhoittaa Itä-Ukrainan tilannetta.  Ukrainan hallituksen joukkojen mukaan taistelut jatkuvat. 

Venäjän ulkoministeriön mukaan Putin kehotti Ukrainaa lopettamaan välittömästi voimatoimet Itä-Ukrainan separatisteja vastaan. Poroshenko vaati puolestaan, että separatistit vapauttavat panttivankinsa. Separatisteilla on panttivankeina ainakin kaksi Etyjin tarkkailijaryhmää.  

Poroshenko sanoi luottavansa siihen, että Putin antaa tukensa rauhansuunnitelmalle sen jälkeen, kun tulitauko on astunut voimaan.  

Kyseessä oli Putinin ja Poroshenkon toinen puhelinkeskustelu tällä viikolla.  

Raja taas Ukrainan valvonnassa

Ukrainan puolustusministerin Mihail Kovalin mukaan hallituksen joukot ovat saaneet Venäjän vastaisen rajan taas hallintaansa. Hallitusjoukot voivat ministerin mukaan nyt estää Itä-Ukrainan separatisteja saamasta varusteita Venäjältä.  

Puolustusministeri  kertoi asiasta parlamentissa tänään.   

Itä-Ukrainan taisteluissa on huhtikuun jälkeen kuollut ainakin 360 ihmistä.  

Rauhansuunnitelma tänään julki

Ukrainan presidentti Petro Poroshenko on tänään julkistamassa rauhansuunnitelmansa Itä-Ukrainan vakauttamiseksi.  

Ukrainalaisen TV-kanavan mukaan suunnitelmassa esitetään aseistariisuntaa ja perustuslaillisia uudistuksia vallan hajauttamiseksi. Suunnitelmassa luvataan myös, että separatistikapinallisia ei aseteta syytteeseen, jos he eivät ole syyllistyneet vakaviin rikoksiin.  


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.