Putin ja Poroshenko keskustelivat tulitauosta Ukrainaan

Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Ukrainan presidentti Petro Poroshenko ovat keskustelleet tulitauon saamisesta Itä-Ukrainaan, kertoo Kreml. Putinin kerrotaan ilmaisseen huolensa kahden kuolleen venäläistoimittajan vuoksi.

Putin painotti, että toimittajien on tärkeä saada työskennellä turvallisesti Ukrainassa. Heidän kerrotaan kuolleen kranaatti-iskussa Itä-Ukrainassa.

Kremlin mukaan Poroshenko oli luvannut, että kuolemat tutkitaan. Kuolleista venäläistoimittajista toinen, Igor Korneljuk, haavoittui iskussa vakavasti ja kuoli sairaalassa matkalla leikkaussaliin. Valtiollinen Rossija-24-kanava ilmoitti myöhemmin, että myös ääniteknikko Anton Voloshin on löydetty tapahtumapaikalta kuolleena. Molemmat työskentelivät Venäjän valtion omistaman televisioyhtiö VGTRK:n palveluksessa.

Ryhmässä mukana ollut kameramies selviytyi iskusta hengissä. Toimittajat olivat liikkeellä Itä-Ukrainan separatistikapinallisten kanssa. Venäjän ulkoministeriö kutsui Ukrainan hallitusjoukkojen toimintaa rikokseksi ja vaati tapahtumasta selvitystä.

Toukokuussa Itä-Ukrainassa kuoli italialainen valokuvaaja Andrea Rocchelli.

Eilen Itä-Ukrainassa haavoittui noin 30 sotilasta, kun armeija kävi yön yli taisteluita Venäjä-mielisten separatistien kanssa lähellä Luhanskin kaupunkia. Poroshenko kertoi antaneensa hallituksen joukoille tehtäväksi saada Venäjän rajan alue hallintaan viikon aikana. Sen jälkeen tulitauko kapinallisten kanssa olisi presidentin mukaan mahdollinen.

Lue myös:

    Uusimmat