Mainos

Putin ja Poroshenko keskustelivat tulitauosta Ukrainaan

Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Ukrainan presidentti Petro Poroshenko ovat keskustelleet tulitauon saamisesta Itä-Ukrainaan, kertoo Kreml. Putinin kerrotaan ilmaisseen huolensa kahden kuolleen venäläistoimittajan vuoksi.

Putin painotti, että toimittajien on tärkeä saada työskennellä turvallisesti Ukrainassa. Heidän kerrotaan kuolleen kranaatti-iskussa Itä-Ukrainassa.

Kremlin mukaan Poroshenko oli luvannut, että kuolemat tutkitaan. Kuolleista venäläistoimittajista toinen, Igor Korneljuk, haavoittui iskussa vakavasti ja kuoli sairaalassa matkalla leikkaussaliin. Valtiollinen Rossija-24-kanava ilmoitti myöhemmin, että myös ääniteknikko Anton Voloshin on löydetty tapahtumapaikalta kuolleena. Molemmat työskentelivät Venäjän valtion omistaman televisioyhtiö VGTRK:n palveluksessa.

Ryhmässä mukana ollut kameramies selviytyi iskusta hengissä. Toimittajat olivat liikkeellä Itä-Ukrainan separatistikapinallisten kanssa. Venäjän ulkoministeriö kutsui Ukrainan hallitusjoukkojen toimintaa rikokseksi ja vaati tapahtumasta selvitystä.

Toukokuussa Itä-Ukrainassa kuoli italialainen valokuvaaja Andrea Rocchelli.

Eilen Itä-Ukrainassa haavoittui noin 30 sotilasta, kun armeija kävi yön yli taisteluita Venäjä-mielisten separatistien kanssa lähellä Luhanskin kaupunkia. Poroshenko kertoi antaneensa hallituksen joukoille tehtäväksi saada Venäjän rajan alue hallintaan viikon aikana. Sen jälkeen tulitauko kapinallisten kanssa olisi presidentin mukaan mahdollinen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.