Mainos

Putin: Hyökkäys jatkuu Tshetsheniassa

Venäjän vt. presidentti Vladimir Putin vakuutti eilen, että venäläisten hyökkäys Tshetsheniassa sujuu suunnitelmien mukaisesti. Putin sanoi venäläisjoukkojen valtaavan Tshetshenian pääkaupungin Groznyin ja karkottavan sitten tshetsheenisissit näiden piilopaikoista Etelä-Tshetshenian vuoristosta.

Putin ei sanonut ORT-television esittämässä haastattelussa, koska venäläisjoukot valtaisivat Groznyin. Viime vuoden lopulla Putin kertoi, että Tshetshenian operaatio oli tulossa päätökseensä. Venäläisiä joukkoja Kaukasiassa komentava kenraali Viktor Kazantsev sanoi viime maanantaina, että Tshetshenian operaatio on ohi kahden kuukauden kuluessa. Putin sanoi tv-haastattelussa myös, että voitto Tshetsheniassa vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä. Uutistoimisto AFP arvioi tämän lausunnon merkitsevän, että Putin valmistelee venäläisiä Tshetshenian sodan pitkittymiseen.
Venäläiset lentokoneet jatkoivat eilen Groznyin pommittamista ja kaupunkia tulitettiin myös tykeillä.
Venäläisjoukot ilmoittivat myös surmanneensa 58 tshetsheenisissiä, jotka yrittivät murtautua ulos saarretusta Groznyista.
Uutistoimisto Interfaxin mukaan aamupäivän tulitus sytytti öljyvaraston tuleen ja paksu savu leijui kaupungin yllä. Eri puolilla kaupunkia käytiin kiivaita taisteluja.
Kaupungissa olevien tshetsheenijoukkojen komentaja Isa Munajev puolestaan sanoi 28 venäläisen sotilaan saaneen surmansa aamulla.
(STT-Reuters-AP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.