Mainos

Putin harmistui: Uudet sanktiot vievät umpikujaan

Venäjän presidentti Vladimir Putinin mukaan suhteet Yhdysvaltoihin ovat uusien pakotteiden myötä ajautumassa umpikujaan. 

-Epäilemättä nämä (sanktiot) ajavat Venäjän ja Yhdysvaltain suhteet umpikujaan, Putin sanoi uutistoimisto Itar-Tassin mukaan.   

Putinin mukaan lisäksi Yhdysvaltain Venäjälle määräämät sanktiot vahingoittavat sen omia energiayhtiöitä.

–Olen varma, että ne myös vahingoittavat Yhdysvaltojen ja sen kansalaisten intressejä pitkällä tähtäimellä.  

Venäjän presidentti vastasi toimittajien kysymyksiin Brasiliassa. Putin totesi, että haluaa tutustua tarkemmin sanktioihin, jotta ymmärtää kokonaisuuden.

Samassa yhteydessä Putin syytti myös, että kansainvälisen valuuttarahasto IMF:n Ukrainalle myöntämät rahat ovat päätyneet Ukrainan miljonäärien taskuihin.

Uudet sanktiot kohdistuvat uutistoimisto TT:n mukaan esimerkiksi öljy-yhtiö Rosneftiin, kaasuyhtiö Gazpromiin ja asevalmistaja Kalashnikoviin.  

Venäjän varaulkoministeri Sergei Rjabkov sanoi aikaisemmin, että uudet sanktiot ovat pöyristyttäviä ja mahdottomia hyväksyä. Rjabkov myös uhkasi mahdollisilla kostotoimilla.  

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama puolestaan sanoi, että uudet sanktiot osoittavat, että Venäjän toimilla Ukrainassa on seurauksensa.   

Putin puolustautui sanomalla, että Venäjä on aidosti kiinnostunut ratkaisemaan Ukrainan kriisin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.