Mainos

Putin Fox Newsilla: Trump ei kiinnostanut ennen ehdokkuutta, Muellerin syytteet venäläisiä vastaan sisäpoliittista peliä

3:14

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoo yhdysvaltalaisen Fox Newsin haastattelussa, että hän ja Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump eivät keskustelleet kahdenkeskisessä tapaamisessaan Yhdysvaltojen osallistumisesta Naton sotilasharjoituksiin.

Video: Näin Putinin ja Trumpin tiedotustilaisuus eteni

Sotilasharjoitukset ärsyttävät Venäjää, ja Foxin toimittaja kysyi Putinilta, oliko Trump kenties luvannut Yhdysvaltojen lopettavan osallistumisensa harjoituksiin.

Trump tapasi kesäkuussa Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin ja ilmoitti tapaamisen jälkeen yllättäen, että Yhdysvallat lopettaa Pohjois-Koreaa ärsyttäneet sotaharjoitukset Etelä-Korean kanssa.

Kiersi kysymyksen Krimistä

Putin kiersi televisiohaastattelussa myös kysymyksen, oliko Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump kenties sanonut presidenttien kahdenkeskisessä tapaamisessa, että voisi joskus tulevaisuudessa tunnustaa Krimin osaksi Venäjää.

Putin korosti, ettei hyväksy ilmausta "Krimin liittäminen osaksi Venäjää", sillä hänen näkökulmastaan alue liittyi Venäjään demokraattisella kansanäänestyksellä. Hän ei kertonut, mitä hän ja Trump asiasta mahdollisesti puhuivat.

Medialle aiemmin puhuneiden lähteiden mukaan Trump sanoi kesäkuussa teollisuusmaiden G7-kokouksessa, että Krimin pitäisi olla osa Venäjää, koska kaikki siellä puhuvat venäjää.

Putin syytteet USA:n sisäistä poliittista peliä

Venäjän presidentti Vladimir Putin antaa yhdysvaltalaisen Fox Newsin haastattelussa ymmärtää, että yhdysvaltalainen erikoissyyttäjä Robert Mueller pelasi sisäpoliittista peliä nostaessaan kahtatoista Venäjän armeijan tiedustelu-upseeria vastaan syytteet sekaantumisesta Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin.

Mueller nosti syytteet vain muutamaa päivää ennen Putinin ja Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin kahdenkeskistä tapaamista. Foxin toimittaja kysyi Putinin mielipidettä ajoituksesta, ja Putin sanoi, ettei ole pätkääkään kiinnostunut tästä sisäpoliittisesta pelistä.

Ei kiinnostanut ennen ehdokkuutta

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoo yhdysvaltalaisen Fox Newsin haastattelussa, että Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump ei kiinnostanut Venäjää vähäisimmässäkään määrin ennen kuin hän asettui ehdolle presidentinvaaleissa.

Putinin kommentti oli vastaus kysymykseen, onko Venäjällä Trumpista hallussaan kiusallista materiaalia. Yhdysvalloissa kiertävien huhujen mukaan Venäjällä olisi hallussaan videomateriaalia Trumpista prostituoitujen kanssa ajalta ennen tämän poliittista uraa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.