Mainos

Putin: Ei suuria muutoksia

Venäjän uusi pääministeri ei aio tehdä suuria muutoksia hallituksen kokoonpanoon. Virkaatekeväksi pääministeriksi nimitetty Vladimir Putin sanoo, että hallitus tulee suurelta osin säilymään ennallaan. Myös talouspolitiikassa Putin aikoo jatkaa aamulla erotetun Sergei Stepashinin linjoilla.

Viimeiseimmän tiedon mukaan duuma aikoo äänestää Putinin nimittämisestä pääministeriksi perjantaina.

Putin tähtää presidentiksi

Tuore pääministeri Vladimir Putin sanoo, että hän on aikeissa asettua presidenttiehdokkaaksi ensi kesän presidentinvaaleissa.
- Olen ehdottomasti pyrkimässä Venäjän presidentiksi, Putin sanoi uutistoimisto Interfaxin mukaan.

Presidentti Boris Jeltsin ilmoitti tänään, että Venäjän vastavalittu pääministeri Vladimir Putin on hänen ehdokkaansa seuraavaksi presidentiksi. Presidenttivaalit pidetään Venäjällä vuonna 2000.

-Hän on kykenevä vakauttamaan yhteiskunnan, Jeltsin sanoi televisioidussa puheessaan aamupäivällä pian sen jälkeen kun hän erotti pääministeri Sergei Stepashinin ja nimesi Putinin vt. pääministeriksi. Putin on maan turvallisuusneuvoston ja turvallisuuspalvelun FSB:n johtaja.

Venäjällä oli pitkään odoteltu Kremlistä merkkiä siitä, kenen takuumieheksi virkansa jättävä Jeltsin asettuu. Silti pääministerin erouutista seurannut Jeltsinin vetoomus Putinin puolesta näytti tulevan yllätyksenä. Tämä on sensaatio, presidentin puheen välittäneen NTV-televisiokanavan uutistenlukija kommentoi tuoreeltaan.

-Nyt päätin nimetä henkilön, joka mielestäni voi vakauttaa yhteiskunnan, ja nojaten erittäin laajoihin poliittiisiin voimiin voi jatkaa Venäjän uudistamista. Hän tuo suurta hyötyä maalle, painokkaasti sanojaan pudotellut Jeltsin sanoi tv-esiintymisessään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.