Mainos

Putin ei luota Georgian sanaan puhdistaa Pankisin sola sisseistä

Georgia ei ole onnistunut antamaan takuita siitä, että se puhdistaisi Pankisin solan tshetsheenisisseistä, sanoi Venäjän presidentti Vladimir Putin tänään. Hän jopa syytti Georgian presidenttiä Eduard Shevardnadzea "yhteistyöstä terroristien kanssa".

Tshetsheenitaistelijat ovat käyttäneet Pankisin solaa tukikohtanaan sodassaan venäläisjoukkoja vastaan Tshetsheniassa. Putin sanoi uutistoimisto Interfaxin mukaan Venäjän saaneen tietoja, joiden mukaan Georgian viranomaiset ovat yhteistyössä "terroristien" kanssa. Georgian viranomaiset ovat Putinin mukaan haluttomia yhteistyöhön Venäjän kanssa.

Putin arvioi loma-asunnollaan Sotshissa Georgian haluavan säilyttää nykytilanteen. Putin sanoi, ettei Shevardnadzen hänelle lähettämässä kirjeessä ollut lupauksia eikä takuita siitä, että Georgian alueelta ei tehdä hyökkäyksiä.

Eilen Shevardnadze kertoi antaneensa käskyn Pankisin solan puhdistamisesta tshetsheenisisseistä, mitä Putin oli viime viikolla vaatinut. Putin uhkasi iskeä Georgian alueelle, ellei Georgia itse pysty muodostamaan turvallisuusvyöhykettä maiden väliselle rajalle. Shevardnadzen mukaan amerikkalaiset ja venäläiset erikoisagentit osallistuvat puhdistusoperaatioon Pankisin solassa.

Putin: Joukot pysyvät Tshetsheniassa ikuisesti

Putin sanoi pitävänsä venäläisjoukot Tshetsheniassa ikuisesti auttamassa paikallisia sotilasviranomaisia säilyttämään alueen rauhallisena, kertoi uutistoimisto Itar-Tass.

-Pahinta olisi lähteä Tshetsheniasta, sanoi Putin, joka toimi pääministerinä venäläisjoukkojen lähtiessä alueelle vuonna 1999.

-Ihmiset kuolevat tuossa tasavallassa silmiemme edessä. Rosvot eivät lähde siitä maasta omasta tahdostaan, Putin sanoi.

Hänen lausuntonsa vaikutti olevan ristiriidassa sen kanssa, mitä Kremlistä on aiemmin sanottu, eli että Venäjä suunnittelisi vetävänsä suurimman osan joukoista lähikuukausina ja siirtävänsä valvonnan paikallisille viranomaisille. Putin sanoi, ettei Tshetshenia ole vielä muihin Venäjän tasavaltoihin verrattavissa oleva tasavalta.

-Ensin meidän on ratkaistava yhteiskunnallisia ongelmia, kuten myös poliittisia.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.