Mainos

Putin: Ei enää anteeksipyyntöä Baltian miehityksestä

Venäjän presidentti katsoo, että Venäjä on jo aiemmin pyytänyt anteeksi toisen maailmansodan aikana tekemiään päätöksiä, eikä anteeksipyyntöä ole tarpeen uusia.

Venäjän presidentti Vladimir Putin ei aio pyytää Baltian maiden miehitystä anteeksi.

- Baltian maat olivat vaihtorahaa maailmanpolitiikassa. Se oli murheellista näille kansakunnille, se on sanottava suoraan, hän sanoi saksalaiselle televisiolle antamassaan haastattelussa.

Hänen mielestään Venäjä on kuitenkin jo myöntänyt ja tuominnut toisen maailmansodan aikana tehdyt päätökset, eikä sitä tarvitse tehdä enää uudelleen.

- Minusta tämä näyttää siltä, että sisäpoliittisista syistä jotkut tahot haluavat spekuloida näillä asioilla ratkaistakseen omia ongelmiaan, totesi Putin.

Keskustelu Baltian miehityksen oikeellisuudesta on varjostanut toisen maailmansodan loppumisen juhlallisuuksia, joihin myös Yhdysvaltojen presidentti George Bush osallistuu Moskovassa. Bush ilmoitti ennen vierailuaan aikovansa painostaa Putinia siirtymään demokratiaan, parantamaan ihmisoikeuksia ja parantamaan välejä Baltian maiden kanssa.

Bush aloitti viisipäiväisen Euroopan vierailunsa varhain tänä aamuna. Hän vierailee matkansa aikana Latviassa, Alankomaissa, Venäjällä ja Georgiassa.

(MTV3-AFP-STT)

(Seitsemän uutiset 06.05.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.