Mainos

Putin ärähti Ukrainan voimankäytölle – "seuraamuksia luvassa"

Venäjän presidentti Vladimir Putin on ottanut voimakkaasti kantaa tämän päivän väkivaltaisuuksiin Itä-Ukrainan Slovjanskissa.

Putinin mukaan luvassa on seuraamuksia, jos Kiova, eli Ukrainan hallitus käyttää armeijaansa kansalaisiaan vastaan. Putin luonnehti tapausta hyvin vakavaksi rikokseksi.

Ukrainan hallituksen joukot lähestyvät separatistien hallitsemaa Slovjanskia. Sisäministeriön mukaan yhteenotoissa on kuollut mahdollisesti jopa viisi separatistia. Yksi hallituksen sotilas on haavoittunut, ministeriö ilmoitti verkkosivuillaan.

Hallituksen joukot vallanneet kolme tiesulkua. Silminnäkijät kertoivat nähneensä kaupungin yllä hallituksen helikoptereita ja savua palavista tiesuluista.

Putin kommentoi myös Venäjälle langetettuja pakotteita. Putinin mukaan niistä on haittaa kaikille, ja etenkin niitä määrääville tahoille, sillä vaikutus ulottuu maailmantalouteen.

Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama varoitti aiemmin Tokiossa, että Venäjää vastaan voidaan asettaa uusia pakotteita, koska se ei noudata Geneven sopimusta.

Separatistien valtaamat kohteet takaisin

Aiemmin päivällä Ukrainan hallituksen joukot valtasivat takaisin satamakaupunki Mariupolin kaupungintalon.

Sisä- ja puolustusministeriöiden mukaan hallituksen joukot ovat torjuneet hyökkäyksen Artemivskin kaupungissa sijaitsevaa armeijan tukikohtaa vastaan, ministeriöt kertovat. Puolustusministeriön mukaan noin 100 separatistia hyökkäsi tukikohtaa vastaan automaattiasein ja käsikranaatein.

Ukrainan hallitus on sanonut aloittavansa terrorisminvastaisen operaation vallatakseen takaisin separatistien hallitsemia alueita ja rakennuksia.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov painotti, että Ukrainan kriisin ratkaisun avaimet ovat Kiovalla. Myös Yhdysvaltojen myötävaikutusta tarvitaan.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.