Mainos

Putin allekirjoitti siviilipalveluslain

Venäjän presidentti Vladimir Putin on allekirjoittanut lain siviilipalveluksesta. Lain mukaan asevelvollinen voi suorittaa asepalveluksen sijasta "vaihtoehtoisen palveluksen", mikäli asepalveluksen suorittaminen olisi ristiriidassa hänen uskonnollisten tai eettisten periaatteidensa kanssa.

Venäjän parlamentin alahuone hyväksyi lain kesäkuussa, ja ylähuone aiemmin tässä kuussa. Venäjä on yksi viimeisistä Euroopan maista, jossa hyväksytään mahdollisuus siviilipalvelukseen.

Armeijan johto ja puolustusministeriö olivat vuosikausia yrittäneet estää lain hyväksymisen, sillä ne pelkäävät armeijasta kieltäytyvien osuuden kasvavan suureksi. Vaihtoehtoisen palveluksen pituus määriteltiin kolmeksi vuodeksi, jos se suoritetaan Venäjän armeijan siviilitehtävissä, ja 3,5 vuodeksi armeijan ulkopuolella suoritettuna.

Asepalveluksen pituus Venäjällä vaihtelee kahdesta kolmeen vuoteen. Lakia kritisoineiden mielestä siviilipalveluksen pituus on liian pitkä varsinkin lyhyempiin asepalvelusaikoihin verrattuna, ja laki muutenkin vesitetty armeijan painostuksesta. Laki tulee voimaan aikaisintaan ensi vuoden lopulla.

(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.