Mainos

Putin: Albaanisissit kuriin voimakeinoin

Venäjän presidentti Vladimir Putin kannattaa kovia otteita Makedoniassa taistelevia albaanisissejä vastaan.

Viestissään Jugoslavian presidentille Vojislav Kostunicalle Putin sanoi, että "ainoastaan päättäväinen poliittinen toiminta, ja jos tarpeellista, kansainväliset sotilaalliset toimet, voivat estää konfliktin laajenemisen koko Balkanin alueelle". Putinin mukaan taistelut Makedonian hallituksen joukkojen ja albaanisissien välillä ovat riistäytymässä käsistä.

-Venäjän ulkoministeri Igor Ivanov aikoo sovittaa yhteen Venäjän kantoja eurooppalaisten ja yhdysvaltalaisten kumppaneidemme kanssa, sanoi Putin Moskovassa. Ivanov aloitti eilen Balkanin-kiertueensa, jonka aikana hänen on määrä vierailla Jugoslaviassa, Makedoniassa ja Albaniassa. Venäjän puolustusministeriön edustajan Leonid Ivashovin mukaan Venäjän rauhanturvaajat ovat valmiita mihin hyvänsä operaatioon, esimerkiksi Kosovon aseista riisumiseen.

Asukkaat pakenevat

Tuhannet makedonialaiset ovat paenneet naapurimaihin albaanisissien ja Makedonian turvallisuusjoukkojen välisiä taisteluja. Kansainvälisten avustusjärjestöjen mukaan laajeneva konflikti on synnyttämässä alueelle uuden pakolaisongelman.

Taistelut Makedoniassa Tetovon kaupungin lähistöllä jatkuvat jo kuudetta päivää. Makedonian viranomaiset ovat lähettäneet paikalle jo panssareita ja raskasta aseistusta.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.