Mainos

Puskurirahastot puhuttivat SAK:n seminaarissa

Teollisuuden ja työnantajain keskusliiton TT:n toimitusjohtaja Johannes Koroma on valmis selvittämään, tarvitaanko ammattiyhdistysliikkeen vaatimia puskurirahastoja.

Talous- ja rahaliitto Emun puolesta avoimesti liputtava Koroma korostaa kuitenkin, että rahastojen käyttökelpoisuudesta suhdanteiden tasaamisessa ei ole todisteita.

Teoriassakin tällaiset rahastot voivat toimia suhdannetasaajina vain, jos ne ovat riittävän suuria kansantalouden kokoon nähden, yksityisiä ja vapaaehtoisia. Ne eivät voi olla julkisia, kuten esimerkiksi Tel-rahasto, Koroma totesi SAK:n Emu-seminaarissa Helsingissä.

Ihalainen Koroman linjoilla

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen ilmaisi tyytyväisyytensä Teollisuuden ja työnantajain keskusliiton TT:n toimitusjohtajan Johannes Koroman puheeseen, jonka mukaan työnantajapuoli ei olisi vaatimassa muutoksia työsopimusten yleissitovuuteen tai nimellispalkkoihin Euroopan talous- ja rahaliiton jäsenyydessä.

-Meille on erittäin tärkeää se, että he eivät ole ajamassa yleissitovuutta tai nimellispalkkoja alas. Tavoitteenamme on saada aikaan työnantajan kanssa ennen kesää asiakirja, jossa näille asioille luodaan perusteet, Ihalainen sanoi SAK:n Emu-seminaarissa Helsingissä.
(STT)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.