Mainos

Puskurirahastoista ei sopua

Työmarkkinajärjestöt eivät päässeet vielä eilenkään sopuun kannanotosta, jonka pitäisi sisältää yhteinen näkemys niin sanotuista Emu-puskureista. Neuvotteluja jatketaan tänään. Järjestöiltä odotetaan kannanottoa ennen kuin SDP:n puoluevaltuusto päättää omasta Emu-kannastaan huomenna.

Osapuolet arvioivat illalla, että yhteisen kannanoton syntyminen tässä aikataulussa on ylipäätään epävarmaa. Toisen arvion mukaan neuvotteluista syntyy kyllä jonkinlainen välitiedonanto, mutta sisältö jää varsin yleiselle tasolle.

Neuvotteluja on käyty siitä, miten työeläke- ja työttömyysturvajärjestelmää voitaisiin käyttää suhdanteiden tasaamiseen Euroopan talous- ja rahaliitossa Emussa. Yksi työryhmä on selvittänyt myös henkilöstörahastojen kehittämistä.

Neuvottelut ovat jumiutuneet etenkin työttömyysturvajärjestelmää pohtivassa työryhmässä. Työnantajapuoli haluaisi kannanottoon jonkinlaisen linjauksen siitä, että palkansaajien maksuosuutta lisätään työttömyysturvan rahoituksessa.

Palkansaajajärjestöt eivät halua kajota nykyiseen työttömyysturvajärjestelmään. Ne vetoavat siihen, että järjestelmän remontti ei kuulu edes työryhmän toimeksiantoon.

Palkansaajapuolen mukaan yhteistä kannanottoa ei synny, jos kiista työttömyysturvajärjestelmästä ei ratkea.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.