Mainos

Purut kytivät yhä ministeriössä

Työ- ja elinkeinoministeriön rakennus Helsingissä kyti jälleen tänään. Hälytys tuli hieman ennen kahta iltapäivällä, kun palon jälkivartiointi oli juuri lopetettu. Pelastuslaitoksen mukaan talossa kytivät purut.

Kyteminen ei ehtinyt aiheuttaa vaaraa. Rakennuksen jälkivartiointia jatketaan huomiseen.

Ministeriön rakennus vaurioitui tulipalossa eilen. Palon syttymissyy ei ole vielä selvinnyt. Senaatti-kiinteistöt etsii evakkoon joutuville työntekijöille uusia työtiloja.

Ministeriön turvallisuuspäällikkö Raimo Hintsalan mukaan ministeri ja kansliapäällikkö yritetään sijoittaa esikuntineen ministeriön toisiin tiloihin Eteläesplanadille. Hintsala arvioi, että evakkoon joutuu kymmeniä työntekijöitä. Heille etsitään uudet työtilat maanantaiksi.

Senaatti-kiinteistöjen asiakaspäällikkö Mika Kankainen kertoi, että palossa vahingoittui kolmannes ministeriön tiloista Presidentinlinnan naapurissa. Tuli tuhosi talon ylimmän kerroksen Mariankadun puolelta käyttökelvottomaksi, ja siiven alemmat kerrokset turmeli vesi.

Kankainen arvioi palon vahinkojen olevan satojentuhansien eurojen luokkaa. Vahinkojen suuruus tarkentuu ensi viikon aikana.

Aleksanterin kadun puoleinen siipi säästyi. Osa ministeriön väestä voi palata tähän siipeen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.