Mainos

Purjevene kateissa Selkämerellä

Selkämerellä etsitään purjehduskilpailuun osallistuvaa purjevenettä ja sen viisihenkistä miehistöä. Course Kemi 2002 -avomerikilpailuun osallistuneen veneen etsinnät aloitettiin eilen, kun kaikilta kilpailijoilta päivittäin vaadittavaa paikkailmoitusta ei ollut saatu kahteen päivään. Omaisiin miehistö oli saanut tekstiviestiyhteyden vielä maanantaina iltapäivällä.

Purjehduskilpailun johto kuuli miehistöstä viimeksi sunnuntaina iltapäivällä. Vene oli silloin Merenkurkussa Ruotsin Holmön Pohjoispuolella. Seuraava määränpää oli Maarianhamina.

-Elämme toivossa, että vene on vain puhelinverkkojen katvealueella keskellä Selkämerta ja miehistöllä ei ole hätää, sanoo luutnantti Jarmo Frangén Vaasan meripelastuslohkokeskuksesta.

Arvioiden mukaan purjehtijoiden pitäisi tulla gsm-verkon peittoalueelle Ahvenanmaalle tänään viimeistään puolilta päivin. Jos veneestä ei siihen mennessä saada havaintoja, merellä ja maalla tehtäviä etsintöjä aiotaan laajentaa huomattavasti.

Kateissa oleva purjevene on valkoinen ja siinä on punainen raita. Etsinnöissä on mukana merivartioyksiköitä Suomesta ja Ruotsista. Lisäksi lähialueilla liikkuville laivoille on annettu ohjeet ilmoittaa tuntomerkkejä vastaavista aluksista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.