Mainos

Puolustusvoimissa kiusattu nainen saa valtiolta korvausta

Puolustusvoimissa kiusatuksi joutunut työntekijä saa korvauksia valtiolta. Kiusattu työntekijä kertoi hovioikeudessa, että hänen työtoverinsa oli kiusannut ja pilkannut häntä vuosien ajan.

Puolustusvoimien Viestikoelaitoksen yksikössä työskennellyt nainen vaati sekä työtoverilleen että työpaikan esimiehelle rangaistusta palvelusrikoksesta.

Kiusattu koki, että työtoveri oli muun muassa mustamaalannut häntä muille työntekijöille. Kiusaaja oli myös arvostellut kiusatun pukeutumista, koska tämä oli käyttänyt virkapuvun kanssa punaisia korkokenkiä.

Kiusaajaksi syytetty nainen sanoi vain opettaneensa työtoveriaan talon tavoille, mutta myönsi menneensä joskus sanomisissaan liian pitkälle.

Pahimmat yhteenotot olivat tapahtuneet vuosien 2001 ja 2002 välillä, joten niiden osalta syyteoikeus oli vanhentunut. Eri todistajien mukaan naisten välit pysyivät kireinä myös vuoden 2002 jälkeen.

Helsingin hovioikeus hylkäsi sekä työtoverin että esimiehen syytteet. Valtio kuitenkin maksaa kiusatulle yli 4000 euroa vahingonkorvausta, koska työtoverin käyttäytyminen oli oikeuden mielestä vaikuttanut kiusatun sairaslomiin ja henkiseen hyvinvointiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.