Puolustusvoimien komentaja: Armeijan mersukauppa sujui virheittä

Puolustusvoimien komentajan, amiraali Juhani Kaskealan mukaan kohua herättänyt kenraali Gustav Hägglundin käyttöön tilatun panssaroidun Mercedes Benz-henkilöauton hankinta sujui Puolustusvoimien säännösten mukaisesti.

Ennen EU:n sotilaskomitean puheenjohtajaksi siirtymistään kenraali Hägglund käski tilata panssaroidun ajoneuvon tulevia tehtäviään varten. Tapauksesta nousi kohu, kun Ylen MOT-ohjelma kertoi asiasta viime viikolla.

-Tässä nousi kohu pienestä erikoistapauksesta. Mitään määräyksiä ei hankintaa tehdessä rikottu ja meidän hankintajärjestelmämme on hyvä, vakuutti amiraali Kaskeala.

Kuhmossa vierailleen puolustusvoimien komentajan mielestä kulunut syksy on osoittanut tarpeelliseksi panostaa turvallisuuteen korkeissa EU:n tehtävissä.

-Kenraali Hägglund ei halunnut itselleen Brysseliin turvavartiostoa ja panssaroitu auto kuuluu EU:n normaaleihin rutiineihin. Turvallisuus on ollut tänä syksynä avainasioita ja meillä ei ole varaa laiminlyödä näitä näkökohtia, muistutti amiraali Kaskeala.

Puolustusvoimien komentaja otti kantaa myös keskusteluun Suomen Nato-jäsenyydestä ja yleensä suhtautumisesta sotilasliittoon. Mahdollisella Nato-jäsenyydellä komentaja ei lähtenyt jossittelemaan.

-Suomen suhdetta Natoon arvioidaan koko ajan ja se on jatkuva prosessi. Sellaisilla päätöksillä on kuitenkin turha spekuloida. Oli Suomi liittoutunut tai liittoutumaton, niin maatamme puolustavat aina suomalaiset. Suomi järjestää aina oman puolustuksensa itse, vakuutti puolustusvoimien komentaja.

(MTV3-STT)

14:50

Lue myös:

    Uusimmat