Mainos

Puolustusvoimien ATK-verkko valmistui

Puolustusvoimien esikuntajärjestelmä on Suomen suurin julkishallinnon yhtenäinen sisäinen tietoverkko. Sitä käyttää päivittäin 9200 henkilöä ja viestejä verkossa kulkee kymmeniä tuhansia viikottain. Armeijan asiakirjankäsittelyä sähköinen käsittely on nopeuttanut dramaattisesti.

Puolustusvoimien esikuntajärjestelmää on rakennettu kaksi vuotta. Se saatiin valmiiksi heinäkuun alussa. Järjestelmä on kehitetty toimimaan sekä sodan että rauhan oloissa. Se on julkishallinnon suurin yhtenäinen sisäinen tietoverkko, jossa ihmisten lisäksi myös organisaatiot viestivät keskenään. Esikuntajärjestelmä on vain Puolustuvoimien henkilökunnan käytössä, esimerkiksi varusmiehillä ei ole pääsyä sen käyttäjiksi.

Verkkoa käyttää päivittäin yli puolet Puolustusvoimien 17000:sta työntekijästä. Järjestelmään kuuluu 280 palvelinta ja 118 organisaatiota arkistoineen ja virkapostilaatikoineen. Esikuntajärjestelmän myötä asiakirjojen käsittely- ja jakeluajat ovat romahtaneet. Esimerkiksi asiakirja, jonka käsittely vei aiemmin vuorokausia, kulkee nyt selvästi alle tunnin läpi koko hallintojärjestelmän laatijalta, varmentajalle, allekirjoittajalle, vastaanottajalle maanlaajuisesti ja lopulta arkistoon. Viestejä esikuntajärjestelmän ilmoitustauluilla on vilkkaimmillaan yli 30 000 viikossa. Järjestelmää kehitettäessä pyritään saamaan Puolustusvoimen käytetyimmät lomakkeet kokonaan sähköiseen muotoon. Kaikkiaan lomakkeita on nyt yli 700, joista 400 on aktiivisessa käytössä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.