Mainos

Puolustusvoimat vakuuttaa iskukykyisyyttään - vain yksi mutta

Puolustusvoimat vakuuttaa Suomen armeijan olevan täysin puolustuskykyinen, mutta myöntää erityisesti maavoimien kaluston olevan uusimisen tarpeessa.

Maanpuolustuskorkeakoulun Venäjän turvallisuuspolitiikan emeritusprofessori Alpo Juntunen väittää Ilta-Sanomissa, että Suomen puolustus voisi hyökkäystilanteessa lamaantua jopa tunneissa. Hänen mukaansa Suomen armeija on etenkin maavoimien osalta vanhentunut.

– Venäjällä on käytössä sellaiset välineet, että se voisi halutessaan lamauttaa Suomen puolustuksen hyvin nopeasti, Juntunen toteaa.

Puolustusvoimista ei kommentoida Ilta-Sanomien juttua erikseen, mutta Puolustusvoimien operaatiopäällikkö, kenraaliluutnantti Mika Peltonen vakuuttaa puolustuksen olevan voimissaan.

– Tällä hetkellä puolustus on erinomaisessa kunnossa, mutta vuosikymmenen loppupuolesta olen huolestunut, jos emme saa lisärahoitusta.

– Raha kaluston uusimiseen erityisesti maavoimien puolella on meille haaste, sanoo Peltonen MTV3 Uutisille.

Peltonen sanoo, että Puolustusvoimat ei kuitenkaan lähde julkisuudessa seikkaperäisesti ruotimaan lähitulevaisuuden puolustussuunnitelmia.

– Tähän liittyy paljon taustatietoa ja perustetta, joka on luokiteltu salaiseksi. Täytyy ikään kuin sammutetuin lyhdyin lähestyä asiaa, hän perustelee Puolustusvoimien varovaisuutta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.