Puolustusvoimat vakuuttaa iskukykyisyyttään - vain yksi mutta

Puolustusvoimat vakuuttaa Suomen armeijan olevan täysin puolustuskykyinen, mutta myöntää erityisesti maavoimien kaluston olevan uusimisen tarpeessa.

Maanpuolustuskorkeakoulun Venäjän turvallisuuspolitiikan emeritusprofessori Alpo Juntunen väittää Ilta-Sanomissa, että Suomen puolustus voisi hyökkäystilanteessa lamaantua jopa tunneissa. Hänen mukaansa Suomen armeija on etenkin maavoimien osalta vanhentunut.

– Venäjällä on käytössä sellaiset välineet, että se voisi halutessaan lamauttaa Suomen puolustuksen hyvin nopeasti, Juntunen toteaa.

Puolustusvoimista ei kommentoida Ilta-Sanomien juttua erikseen, mutta Puolustusvoimien operaatiopäällikkö, kenraaliluutnantti Mika Peltonen vakuuttaa puolustuksen olevan voimissaan.

– Tällä hetkellä puolustus on erinomaisessa kunnossa, mutta vuosikymmenen loppupuolesta olen huolestunut, jos emme saa lisärahoitusta.

– Raha kaluston uusimiseen erityisesti maavoimien puolella on meille haaste, sanoo Peltonen MTV3 Uutisille.

Peltonen sanoo, että Puolustusvoimat ei kuitenkaan lähde julkisuudessa seikkaperäisesti ruotimaan lähitulevaisuuden puolustussuunnitelmia.

– Tähän liittyy paljon taustatietoa ja perustetta, joka on luokiteltu salaiseksi. Täytyy ikään kuin sammutetuin lyhdyin lähestyä asiaa, hän perustelee Puolustusvoimien varovaisuutta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat