Mainos

Puolustusvoimat tahtoo lisää rahaa

Puolustusvoimien mielestä sen lakisääteisten tehtävien hoitaminen vaikeutuu tuntuvasti, ellei se saa hallituksen aiemmin päättämiin kehyksiin lisärahoitusta vuosina 1997-2000. Puolustusministeriön mukaan henkilökuntaa täytyy irtisanoa vuosina 1998-99 ainakin 300-500.

Vuosia 1997-2000 koskevan toiminta- ja taloussuunnitelman mukaan esimerkiksi torjuntahävittäjien lentotunteja joudutaan vähentämään ja kertausharjoituksista voidaan toteuttaa vain puolet tarvittavista. Puolustusministeriö esittää ensi vuonna noin puolen miljardin ja vuonna 1999 runsaan 800 miljoonan markan korotusta aiemmin päätettyihin kehyksiin.

Puolustusministeriön kehittämissuunnitelmassa esitetään kolmea yhteensä liki 10 miljardin markan tilausvaltuutta lähinnä maa- ja merivoimien tarpeisiin. Tilausvaltuudet alkaisivat vuosituhannen vaihteessa eli keskeisten ilmapuolustushankintojen jälkeen. Kaikki uudet Hornet-torjuntahävittäjät ovat käytössä vuoden 2000 lopulla, mutta esimerkiksi niiden ase- ja huoltojärjestelmän hankinnasta aiheutuu kustannuksia ensi vuosituhannen puolellakin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.