Puolustusvoimat suunnittelee terveyspalvelujen oston lisäämistä

Puolustusvoimat ostanee tulevaisuudessa lisää terveydenhuoltopalveluja terveyskeskuksista ja keskussairaaloista. Puolustusministeriö on aloittanut asiaa selvittävän hankkeen, jonka ohjausryhmässä on puolustushallinnon lisäksi edustajia valtiovarainministeriöstä, sosiaali- ja terveysministeriöstä, Kuntaliitosta sekä Kainuun keskussairaalasta.

lentaja nousee koneesta

Hankkeen tavoitteena on, että puolustusvoimat voisi tulevaisuudessa keskittyä entistä selkeämmin kenttälääkintään, palveluskelpoisuuteen ja palvelusturvallisuuteen sekä kansainväliseen toimintaan. Selvityksessä ovat mukana puolustusvoimien terveydenhuollon keskeiset osa-alueet eli yleislääkäritasoinen ja erikoislääkäritasoinen hoito, hammashuolto, työterveyshuolto, erityistyöterveyshuolto sekä lääke- ja lääkintämateriaalihuolto.

Pohjoisessa ostetaan jo erikoispalveluja



Tällä haavaa yleislääkäritason hoitoa annetaan varuskunnissa puolustusvoimien omissa terveydenhuollon toimipaikoissa. Erikoissairaanhoitoa vaativat potilaat lähetetään hoitoon Helsinkiin Tilkkaan, puolustusvoimien omaan Keskussotilassairaalaan. Akuuteissa tilanteissa potilas tietenkin kuljetetaan hoitoon lähimpään keskussairaalaan. Pohjois-Suomessa erikoislääkäritasoista hoitoa vaativat varusmiespotilaat hoidetaan kuitenkin jo nyt paikallisissa keskussairaaloissa eli Kainuun keskussairaalassa ja Lapin keskussairaalassa. Erikoispalvelujen ostamiseen päädyttiin vuonna 1999, jolloin lakkautettiin puolustusvoimien oma erikoislääkäritasoista hoitoa antanut sotilassairaala, Pohjan Sotilassairaala Oulusta.

(STT)

Lue myös:

    Uusimmat