Mainos

Puolustusvoimat suunnittelee laajaa palvelujen ulkoistamista

Ulkoistamisella puolustusvoimat hakee noin 10 miljoonan euron vuotuisia säästöjä.

Puolustusvoimien suunnitelmat ulkoistaa maavoimien kunnossapito ovat edenneet neuvotteluihin. Parhaillaan neuvotteluja käydään yritysliittymän kanssa, jossa ovat mukana Patria, Oricopa, Sisu, Instrumentointi ja Raskone, kertoo puolustusvoimien uutislehti Ruotuväki.

Pääesikunta neuvottelee noin tuhannen työntekijän siirtämisestä ulkopuoliselle työnantajalle. Ulkoistamisella puolustusvoimat hakee noin 10 miljoonan euron vuotuisia säästöjä.

Puolustusministeriö ja valtiovarainministeriö ovat kiistelleet hankkeeseen liittyvästä arvonlisäveron maksamisesta. Ruotuväen mukaan ministeriöt ovat nyt löytämässä sovun kiistaan, joka uhkasi kaataa ulkoistamissuunnitelmat heti alkuunsa.

Ulkoistamissopimuksen saava yritys huolehtisi muun muassa kaikista maavoimien ajoneuvoista, aseista ja elektroniikasta. Sopimukseen ei kuitenkaan kuuluisi räjähtävän materiaalin kunnossapito.

Puolustusvoimat on jo ulkoistanut erityissairaanhoidon ja vaatehuollon ulkoistamista selvitetään. Ruokahuollosta huolehtii jo yksityinen esimerkiksi Reserviupseerikoulussa, ja mahdollisuuksia laajempaan ulkoistamiseen tutkitaan. Ajokoulutus on osittain yksityisen hoidossa.

Palkkahallinnossa toimii palvelupistekokeilu, ulkoistamisen tapa on vielä mietinnässä. Myös puolustusvoimien tietohallinto saattaa siirtyä ulkopuolisen hoitoon tulevaisuudessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.