Puolustusvoimat on varautunut Tehyn lakkoon

Puolustusvoimat voi tukea muun muassa kuljetuksia terveysasemien ambulansseilla, merivoimien aluksilla ja ilmavoimien kuljetuskoneilla, jotka voidaan varustaa paareilla ja hoitovälineillä.

Puolustusvoimat on varautunut tukemaan mahdollisen hoitoalan työtaistelun aikana erityistilanteissa muuta yhteiskuntaa. Puolustusvoimien palveluksessa olevat 250 sairaanhoitajaa voivat auttaa ensisijaisesti omalla hoitovastuulla olevia varusmiehiä sekä henkilöstöä.

- Puolustusvoimien omat terveydenhuollon ammattihenkilöt ovat työssä normaalisti voimassa olevan työehtosopimuksen mukaisesti, toteaa puolustusvoimien ylilääkäri, lääkintäkenraalimajuri Pentti Kuronen.

Puolustusvoimat voi tukea lisäksi kuljetuksia terveysasemien ambulansseilla, merivoimien aluksilla ja ilmavoimien kuljetuskoneilla, jotka voidaan varustaa paareilla ja hoitovälineillä.

Varusmiesten turvallisuus taataan

Puolustusvoimat on varautunut nostamaan lääkintävalmiutta Lapissa alkavassa suuressa sotaharjoituksessa. Ensihoidon asiantuntijoita ja lääkäreitä on kutsuttu kertausharjoitukseen, ja alueelle toimitetaan puolustusvoimien ensihoitoyksikkö, jossa kyetään antamaan muun muassa hätäkirurgista ensihoitoa. Rovajärvellä on riittävästi sairaankuljetuskalustoa, ja potilaat voidaan siirtää tarvittaessa ilmakuljetuksin.

Varusmiesten palvelusturvallisuus varaudutaan turvaamaan myös puolustusvoimien muissa toimipisteissä.

Työterveyshuolto hoitaa kiireelliset sairaus- ja tapaturmatapaukset päivystysluonteisesti, joko puolustusvoimien omilla terveysasemilla tai lähettämällä erikoissairaanhoitoon. Hoitopaikka määräytyy hoitotarpeen vakavuuden perusteella.

Sotilaslääketieteen keskuksen erikoislääkärit antavat tarvittaessa neuvontapalveluita joukko-osastojen terveysasemille. Joukko-osastot ovat saaneet tehtäväksi tarkastaa, että sopimuskumppanit voivat tuottaa erikoissairaanhoidon palvelut suunnitellusti myös mahdollisen lakon aikana.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat