Mainos

Puolustusvoimat odottaa soittotulvaa Tshad-operaatiosta

Innokkaimmat ovat jo ilmoittaneet Puolustusvoimille olevansa halukkaita osallistumaan tulevaan Tshad-operaatioon.

Puolustusvoimien kansainvälisessä keskuksessa odotetaan melkoista puhelurumbaa, kunhan Suomen osallistumisesta YK:n valtuuttamaan Tshad-operaatioon saadaan poliittinen päätös.

- Siinä vaiheessa, kun operaatio alkaa varmistua, ihmiset ryhtyvät tuomaan ilmi halukkuuttaan osallistua, kertoo apulaiskomentaja, everstiluutnantti Pertti Pullinen.

Tähän mennessä soittelua ovat hillinneet vielä vähäiset tiedot operaatiosta. Näillä näkymin Suomi varautuu lähettämään EU:n kriisinhallintaoperaatioon suojausjoukkueen tai erikoisjääkäriosaston sekä esikunta- ja huoltoväkeä.

Kunhan varmuus asiasta saadaan, alkavat puhelimet soida.

"Tärkeintä on lähteminen"

Rekrytoinnista pitkään vastannut luutnantti Peter Ramsten arvelee, ettei Tshad aiheuta samanlaista puhelutulvaa kuin vuosi sitten ennen Libanoniin lähtöä. Silti hänenkin sähköpostiinsa on jo tullut lukuisia kyselyjä.

- Tshadista on meille tullut tähän mennessä noin 50 puhelua, kun Libanonista tuli kolmen viikon aikana 1300 soittoa, Ramsten kertoo.

Libanonin aiheuttamaa innostusta selittää operaation laajuus: sinne lähdettiin pioneerikomppanian voimalla ja väkeä tarvittiin paljon. Tshadiin on lähdössä huomattavasti pienempi osasto.

Puolustusvoimat korostaa, että ainoa oikea tapa hakeutua rauhanturvatehtäviin on kirjallinen hakemus. Sen perusteella valitaan parhaiten operaatioon soveltuvat.

- Soittamisesta ei ole hyötyä kuin siinä tapauksessa, että meillä on pulaa jostakin erikoisryhmästä. Esimerkiksi lääkäreille on aina tarvetta, Ramsten sanoo.

Kuormittavatko puhelut liikaa?

- Ei niitä liikaa tule, mutta ne vievät aikaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.