Mainos

Puolustusvoimat keskeytti merivoimien ilmatyynyalushankkeen

Puolustusvoimat keskeyttää merivoimien ilmatyynyalushankkeen. Ensimmäinen Laivue 2000:en neljästä ilmatyynyaluksesta valmistui vuosi sitten hankintahintaan 13,5 miljoonaa euroa. Projekti pannaan jäihin ja jatkohankinnasta luovutaan.

Uuden häivetekniikkaankin perustuvan Laivueen kokoonpanoa on pääesikunnassa päätetty tarkistaa, koska merivoimien tehtävät painottuvat jatkossa merivalvontaan ja meriyhteyksien suojaamiseen. Ilmatyynyalusten sijaan hankitaan kaksi Hamina-luokan ohjusvenettä lisää. Ennestään Hamina-luokan aluksia on jo kaksi.

Lisäksi peruskorjataan Hämeenmaa-luokan miinalaivat. Ilmatyynyaluksen jatkokäyttöä selvitetään merivoimissa. Koeajoissa se on toiminut odotetusti.

"Ohjusvene ilmatyynyalusta sopivampi merivoimille"

-Uppoamarunkoinen ohjusvene soveltuu merivoimien tehtäviin paremmin kuin pintatorjuntaan suunniteltu ilmatyynyalus. Lisäksi siinä on paremmat laitteet vedenalaiseen valvontaan ja sukellusveneiden torjunta-aseet, kertoo komentaja Ilpo Bergholm merivoimien esikunnasta.

Puolustusvoimat on tehnyt Laivue 2000:n tarkistamisesta esityksen puolustusministeriölle, joka valmistelee asian hyväksymistä normaalimenettelyn mukaisesti.

Kaikki ilmatyynyaluksia varten tilatut valvonta- ja asejärjestelmät asennetaan Hamina-luokan ohjusveneisiin sekä peruskorjattaviin Hämeenmaa-luona miinalaivoihin, joiden valmiutta muun muassa kansainvälisiin kriisinhallintatehtäviin parannetaan. Puolustusvoimien esittämä ratkaisu on tarkoitettu tukemaan myös kotimaista telakkateollisuutta ja takaamaan telakoille tasaisemman tilauskannan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.