Mainos

Puolustusvoimat hyödyntää Internetiä kertausharjoituksissa

Puolustusvoimat pyrkii tiivistämään ja tehostamaan kertausharjoituksia. Esimerkiksi teoriaopetus voidaan antaa jo nyt osin Internetin välityksellä etukäteen, kertoo pääesikunnan asevelvollisuusosaston päällikkö eversti Leo Kotilainen.

-Varsinaiset harjoitukset pyritään suunnittelemaan niin, että ne eivät ajoitu opintojen tai maanviljelyn kannalta kriittisiin ajankohtiin, hän lisää. Puolustusvoimien tuoreen pysyväisohjeen mukaan kertausharjoituksiin osallistumista edistetään mm. ilmoittamalla ensimmäisen harjoituksen aika jo varusmiespalveluksen päättyessä.

Varsinainen kertausharjoituskäsky lähetetään asevelvollisille pääsääntöisesti noin viisi kuukautta ennen harjoitusta. Kertausharjoituksiin osallistuu kuluvana vuonna noin 20 000 reserviläistä.

Ensi vuoden tavoite on noin 30 000 henkilöä. Eversti Kotilaisen mukaan kertausharjoitusten lykkäysprosentti on ollut tänä vuonna noin 20 prosenttia. Se on hänen mielestään ehdottomasti liikaa. Uudella pysyväisohjeella halutaankin yhdenmukaistaa lykkäysanomusten käsittely puolustusvoimissa.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.