Mainos

Puolustusvoimain komentaja Lindberg HS:lle: Hitaus hyökkäystilanteessa voisi koitua kohtaloksemme

Puolustusvoimain komentaja Jarmo Lindberg sanoo Helsingin Sanomien haastattelussa, että Suomen pitäisi ottaa opiksi Ukrainan sotilaallisista kriiseistä. Lindbergin mukaan Venäjä valtasi Krimin niin nopeasti, että ukrainalaiset ymmärsivät asian vasta, kun oli liian myöhäistä.

Lindberg kertoo, että samanlainen hitaus voisi koitua myös Suomen kohtaloksi, sillä vaikka ilmavoimilla ja merivoimilla on pieniä päivystysosastoja, niin maajoukkojen valmiusjoukot puuttuvat Suomelta käytännössä kokonaan.

– Iso reserviläisarmeija on kuin dieselkone, se nostaa hitaasti kierroksia.

Lindberg rakentaakin nyt ammattisotilaista ja varusmiehistä koostuvia valmiusjoukkoja, jotka olisivat taistelukunnossa heti, kun hälytys tulee. Lindberg uskoo, että hyökkäys Suomeen tuskin olisi perinteinen, hidas ja helposti ymmärrettävä, vaan nopea, outo ja vaikea hahmottaa. Kuten Krimillä.

Suomen ehkä todennäköisin sotilaallinen uhka on Lindbergin mukaan se, että Itämerellä tapahtuisi Venäjän ja jonkin Nato-maan sota-alusten yhteentörmäys, jonka seurauksena syntyisi diplomaattinen paniikki. Vielä ei nimittäin ole selvyyttä siitä, kuinka Yhdysvaltain tuore presidentti Donald Trump ja hänen kenraalinsa tuollaisessa tilanteessa toimisivat.

– Kaikkien olisi pidettävä nyt pää kylmänä, ettei pelti kolise. 

10:20

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.