Mainos

Puolustusvaliokunta lyhentäisi siviilipalvelusaikaa

Eduskunnan puolustusvaliokunnan enemmistö on Aamulehden kyselyssä siviilipalveluksen lyhentämisen kannalla. Puolustusvoimain komentaja amiraali Juhani Kaskeala ehdotti pari viikkoa sitten siviilipalveluksen lyhentämisestä nykyisestä 13 kuukaudesta kuukaudella tai kahdella.

Siviilipalvelusmiesten palvelusajan lyhentäminen saa tukea eduskunnassa. Eduskunnan puolustusvaliokunnan enemmistö on Aamulehden tekemän kyselyn mukaan valmis lyhentämään palvelusaikaa. Valiokunnan 17 jäsenestä kymmenen sanoo kannattavansa asiaa. Vastustajiksi ilmoittautui kolme kansanedustajaa.

Siviilipalveluksen lyhentämistä esitti pari viikkoa sitten puolustusvoimain komentaja amiraali Juhani Kaskeala. Hän katsoi, että olisi palvelusaikaa voitaisiin lyhentää 12:een tai 11:een kuukauteen. Kaskealan mukaan siviilipalveluksen pitäisi palvella yhteiskunnan turvallisuuden vahvistamista eikä sitä pitäisi kokea rangaistuksena.

Puolustusministeri Seppo Kääriäinen on vastustanut lyhentämistä.

Esitys siviilipalveluksen lyhentämisestä tulossa

Nykyisin siviilipalveluksen kesto on 395 vuorokautta eli noin 13 kuukautta. Aseellisen palvelun valinneet selviävät lyhimmillään kuudella kuukaudella.

Työministeriössä valmistellaan asiasta esitystä, joka palvelusajan lyhentämisen ohella pyrkii lisäämään sivareiden pelastustehtäviä ja väestön- ja ympäristönsuojelua.

Vapautusta esitetään myös sodan ajan aseellisista tehtävistä, mutta sivareille tulisi velvollisuus kuukauden kertausharjoitukseen.

Työministeri Tarja Filatov esittänyt palveluskauden lyhentämistä 11:een kuukauteen nopealla aikataululla.

Aamulehden mukaan lakiesitys on määrä jättää ministerille kahden viikon kuluttua.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.