Mainos

Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja: Jehovan todistajista asevelvollisia

Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö (ps.) kumoaisi Jehovan todistajien erivapauden asevelvollisuudesta. Niinistön mukaan yhden uskontokunnan erivapaus asevelvollisuudesta ei ole tasapuolinen muita kohtaan.

Puolustusministeri Stefan Wallin (r.) kertoi MTV3 Uutisten haastattelussa vajaa pari viikkoa sitten, että hän laittaisi Jehovan todistajat uskontoryhmälle suunnattuun siviilipalvelukseen. Jehovan todistajat ovat olleet vapautettuja asevelvollisuudesta vuodesta 1987 lähtien.

Niinistön mukaan Jehovan todistajien siviilipalvelusmahdollisuus on selvitettävä.

– Jos yleinen asevelvollisuus koskee myös Jehovan todistajia, niin he saavat sitten valita, menevätkö armeijaan vai suorittavatko siviilipalveluksen. Ja todennäköisesti he haluaisivat sitten sen siviilipalveluksen, Niinistö kertoo MTV3 Uutisille.

Jehovan todistajat itse ovat perustelleet asevelvollisuudesta kieltäytymistä omantunnon kysymyksenä.

Uskontokunnan erivapautta on yritetty ratkaista menneinä vuosina useaan otteeseen ilman tulosta. Esimerkiksi edellinen puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Juha Korkeaoja (kesk.) sekä pääesikunta ovat vaatineet Jehovan todistajien erivapauden kumoamista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.