Mainos

Puolustusvaliokunnan Niinistö: Jas Gripeneitä ei ehkä edes saatavilla

Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö (ps.) sanoo, että ruotsalaisia Jas Gripen -hävittäjiä ei ole välttämättä saatavilla siinä vaiheessa kun Suomi tarvitsee korvaajia Horneteille.  

Niinistön mukaan tämänhetkisten tietojen perusteella vaikuttaa siltä, että vain Yhdysvallat, Venäjä ja Kiina pystyvät valmistamaan uusimman sukupolven hävittäjiä 2020-luvun puolivälissä, jolloin Suomen Hornetit vanhenevat.  

0 Gripeniä tullaan mahdollisesti valmistamaan silloin, mutta se tulee parhaimmillaankin olemaan vain 4,5 sukupolven hävittäjä. Ja jos ilmavoimilta kysytään, he varmaan lähtökohtaisesti haluavat tehokkaimman ja nykyaikaisimman hävittäjän, Niinistö sanoi STT:lle.  

Ruotsalainen Dagens Industri -sanomalehti uutisoi aiemmin, että Gripen on vahva ehdokas Hornetien seuraajaksi. Lehden mukaan Ruotsin hallitus on myöntänyt Suomelle luvan saada tietoa Gripen-hävittäjien uudesta mallista.  

Niinistön mukaan on oikein, että puolustusvoimat pyytää tietoja eri valmistajilta.  

– Suomen tulee pitää kaikki vaihtoehdot avoimina ja tutkia ne tarkkaan. Tässä vaiheessa ei ole mitään tarvetta lukita päätöstä mihinkään tiettyyn konemalliin, Niinistö sanoi STT:lle.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.