Mainos

Puolustusvaliokunnalle tiivistelmät Nato-papereista

Eduskunnan puolustusvaliokunta saa kirjalliset tiivistelmät Naton salaisista asiakirjoista, joita Naton salassapitosääntöjen takia ei saa luovuttaa muille kuin turvaluokituksen saaneille henkilöille.

Asiasta sovittiin ulko- ja puolustusministeriön kesken tänään. Ulkoministeriön poliittisen osaston päällikkö Markus Lyra sanoi, että suomeksi käännettyihin tiivistelmiin sisällytetään kaikki asiakirjojen sisältämä olennainen tieto.

Lyran mukaan näin on ilmeisesti toimittu myös Ruotsissa, eli itse asiakirjoja ei ole sielläkään annettu kansanedustajille. Natolta ei ole kysytty asiasta neuvoa, mutta Lyra ei uskonut tämän toimintatavan aiheuttavan mitään ongelmia.

-Kysymys ei ole siitä, että nämä olisivat erityisen herkkiä asiakirjoja, vaan Naton säännöt ovat vain tällaiset, Lyra sanoi. Puolustusvaliokunnassa on paheksuttu sitä, ettei se ole saanut käyttöönsä Suomen rauhankumppanuusohjelman 64:ää yksityiskohtaisia tavoitteita koskevia asiakirjoja. Asiakirjojen sisältöä on vain selostettu suullisesti.

-Tämä on yksinkertaisin tapa varmistaa, että kansanedustajat saavat tarvitsemansa tiedot, Lyra sanoi.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.