Mainos

Puolustusministeri otti vastuun Britannian haastattelukohusta

Iranin pidättämille 15 brittisotilaalle annettiin lupa kertoa kokemuksistaan tiedotusvälineille maksua vastaan. Lupa kuitenkin peruttiin vuorokauden kestäneen kohun jälkeen.

Britannian puolustusministeri Des Browne on sanonut ottavansa vastuun paheksuntaa herättäneestä päätöksestä, joka salli Iranin vapauttamien brittisotilaiden myydä maksusta haastattelujaan viestimille.

Browne sanoi, että hän olisi voinut halutessaan estää laivaston päätöksen. Hän kertoi laivaston halunneen päästää sotilaat puhumaan Iranin-kokemuksistaan vastauksena vastapuolen propagandaan.

Tavallisesti sotilailla ei ole lupaa kertoa työkokemuksista, ja tälläkin kertaa lupa pyörrettiin päivän kohun jälkeen.

Pääministeri Tony Blairinkaan mielestä haastattelulupa ei ollut hyvä idea. Hän totesi kuitenkin laivaston joutuneen poikkeukselliseen tilanteeseen viestinten jahdatessa sotilaita ja näiden lähipiiriä ja yrittäneensä hallita tilannetta.

Iran esitteli televioissa useaan otteeseen 15 brittimerisotilasta, jotka oli otettu kiinni kiistanalaisella vesialueella - Iranin mukaan laivaston vene miehistöineen oli Iranin vesillä, Britannian mukaan Irakin vesillä. Sotilaat pääsivät vapaaksi parin viikon pidätyksen jälkeen viime viikolla.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.