Mainos

Puolustusministeri Mattis onnitteli 100-vuotiasta Suomea – "Teidän on täytynyt taistella vapautenne puolesta"

1:56

Yhdysvaltain puolustusministeri James Mattis antoi lyhyen lausunnon lehdistölle keskusteltuaan tasavallan presidentin Sauli Niinistön kanssa. Ministeri Mattis kehui Suomea vuolaasti. Ensiksi hän onnitteli 100-vuotiasta Suomea.

– Minulle on kunnia olla täällä, kun vapautta rakastava kansa juhlii satavuotiasta maataan, aloitti James Mattis lausuntonsa presidentinlinnassa.

– Onnittelen Suomea, kun juhlitte satavuotista itsenäisyyttä. Etenkin, kun olette joutuneet taistelemaan itsenäisyytenne puolesta, sanoi James Mattis.

Samalla puolustusministeri James Mattis sanoi Suomen tehneet paljon asioita, joita Amerikka ihailee.

– Työnne asevalvonnassa, rauhanturvaamisessa ja asenteenne ihmisoikeuksiin ovat ihailtavia, sanoi Mattis.

Mattis huomioi laajasti Suomen saavutuksia

– Maani arvostaa suuresti Suomen panosta ISISin vastaisessa taistelussa, sanoi Mattis.

Puolustusministeri Mattisin mukaan Suomen taktisesti kyvykkäät ja eettisesti kestävästi toimivat joukot ovat rohkaisseet muita terrorismin vastaiseen taisteluun osallistuvia samalla tavalla kuin Suomi on tuonut myötätuntoa humanitaarisen työn kentille.

– Parhaiten menestymme terrorismin vastaisessa taistelussa, kun me demokratiat seisomme rinta rinnan barbarismia vastaan ja rauhan puolesta, sanoi Mattis.

Suomen ja Yhdysvaltojen välisellä yhteistyöllä ja Suomen tiiviillä Nato-kumppanuudella on Mattisin mukaan vakauttava vaikutus koko Pohjois-Eurooppaan

– Suomen ja Yhdysvaltain keskinäiset suhteet eivät ole koskaan olleet niin vahvat kuin nyt, sanoi Mattis.

Puolustusministeri Mattis huomioi puheenvuorossaan myös Suomen ponnistelut hybridiuhkien torjumisen saralla, pohjoismaisen puolustusyhteistyön sekä puheenjohtajuuden Arktisessa neuvostossa.

18:42

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.