Mainos

Puolukoista ja sienistä hyvä sato

Sienisato on tänä vuonna hyvä ja runsas. Myös puolukoita kypsyy paikoitellen reilusti. Puolukkasadon määrä kuitenkin vaihtelee huomattavasti eri alueilla.

Ensimmäiset puolukat kypsyivät Etelä- ja Keski-Suomessa viime viikolla. Muualla marjat kypsyivät alkuviikosta tai ovat pian kypsymässä. Puolukan pääsato on poimittavissa kolmen tulevan viikon aikana, kertoo Metsäntutkimuslaitoksen valtakunnallinen marjasatotutkimus.

Runsaita ja erittäin runsaita satoja on 40 prosentilla tutkituista puolukkametsistä. Lähes saman verran on tavattu heikkoja tai melko heikkosatoisia metsiä. Vain joka viidennessä tutkimusmetsässä on keskinkertainen satotaso. Puolukan satoa heikensivät kovat sateet ja tuulet kukinnan aikana. Ne aiheuttivat pölytyksen osittaisen epäonnistumisen.

Metsissä paljon sieniä

Sieniä

Herkkutatteja löytyy vielä kuusimetsistä ja männynherkkutatteja on noussut mäntykankaille. Tänä vuonna herkkutatit ilmestyivät metsiin vasta heinäkuun puolivälin jälkeen. Keltavahverosta on kehittynyt ennätyssato ja satokausi jatkuu edelleen. Haperoitten satokausi on lähes ohitse.

Rouskuja löytyy edelleen metsistä ja ruokasieninä käytetyt haapa- ja kalvashaaparouskuja on paljon. Kangas- ja karvarouskujen määrät ovat ylittäneet keskimääräisen satotason. Suppilovahverot ja mustatorvisienet ilmestyivät metsiin tänä vuonna aikaisin, jo elokuun alkupuolella.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.