Mainos

Puoluesihteerit Ylelle: Kaikki hallitusvaihtoehdot avoinna

Mitään hallitusvaihtoehtoa ei ole ennalta suljettu pois, vakuuttavat Ylen aamu-tv:ssä esiintyneet neljän suurimman puolueen puoluesihteerit.

Vaalivoittaja keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen sanoi, että hallitusta muodostettaessa puolueiden suuruusjärjestys ei ole tärkein tekijä. Laanisen mukaan ratkaisu tehdään puolueiden ohjelmien, luottamuksen ja sitoutumisen asteen perusteella.

Laaninen ei halunnut arvioida, kuinka kauan hallituksen muodostamisessa menee.

– Päivien lukumäärä ei ratkaise, vaan lopputulos, Laaninen sanoi.  

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo katsoo, ettei hallitusta voida muodostaa ilman perussuomalaisia.  

– Minun mielestäni ei voi, vaikka joku ruotsalainen toimittaja ehti jo sanomaan, että meitä ei missään nimessä saa ottaa hallitukseen mukaan. Olemme mukana neuvotteluissa ja ohjelman pohjalta lähdetään.  

SDP: Menetimme luottamuksen    

Slunga-Poutsalon mukaan vaalitulos osoittaa, että Suomessa on nyt neljä isoa puoluetta.  

– Viime vaaleissa saamamme voitto ei sulanut mihinkään, vaan pystyimme säilyttämään paikkamäärämme yhden vajauksella, ja kokonaismäärällä nousemaan toiseksi isoimmaksi puolueeksi.  

Kokoomuksen puoluesihteeri Minna Arve korosti, että äänten määrällä mitattuna kokoomus oli toiseksi suosituin puolue.  

– Neljän vuoden vaikean hallituskauden ja viime talven jälkeen kyllä tätä voi työvoitoksi sanoa, vaikkei koskaan voi olla tyytyväinen, kun kannatusta menettää, Arve muotoili.  

Vaaleissa neloseksi painuneen SDP:n puoluesihteeri Reijo Paananen arvioi tappion johtuneen siitä, että äänestäjät ovat menettäneet luottamuksensa puolueeseen.  

– Hallituksessa emme pystyneet toimittamaan sitä, mitä meiltä odotettiin.  

Paananen ei kuitenkaan lähtisi jälleen laittamaan puoluejohtoa vaihtoon.  

– Olemme tehneet uudistustyötä viime toukokuusta lähtien, sen loppuun vieminen vie aikaa. Minulla ei ole mitään syytä epäillä, että lähdettäisiin puheenjohtajaa vaihtamaan, siitä ei ole mitään merkkejä.  

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.