Mainos

Puoluesihteerit vastustavat asevientiä Afganistaniin

Puolustusministerin väläyttämä mahdollisuus aseiden toimittamisesta Afganistaniin herättää yhä keskustelua. Kolmen puolueen puoluesihteerit kannattavat nykyistä asevientilakia.

Vasemmistoliiton, keskustan ja vihreiden puoluesihteerit vastustavat aseiden toimittamista Afganistaniin. Sirpa Puhakka (vas.), Jarmo Korhonen (kesk.)ja Panu Laturi (vihr.) ovat Kansan Uutiset -lehdessä yhtä mieltä siitä, että asevientilaki on hyvä, jos se kieltää aseviennin Afganistaniin.

- Laki kieltää aseviennin sotaa käyviin maihin. Minusta tässä ei ole mitään epäselvää. Tilanne Afganistanissa on vain pahentunut. Tämä pitäisi vain todeta ja siirtää asia pois päiväjärjestyksestä, Korhonen sanoo.

Puhakka sanoo olevansa kovin hämmästynyt, jos hallitus päätyisi viemään aseita pahassa aseellisessa konfliktissa olevaan Afganistaniin. Hänen mukaansa lakia on siinä tapauksessa kiristettävä.

Rynnäkkökiväärien mahdollinen toimittaminen Afganistaniin on herättänyt kiihkeää keskustelua, kun puolustusministeri Jyri Häkämies (kok.) sanoi viime viikolla, että aseiden toimittamista Afganistaniin selvitetään ja siihen palataan myöhemmin.

Suomen edellinen hallitus pohti viime vuonna samaa asiaa. Silloin hallitus epäsi pyynnön aseidenviennistä, koska se katsoi aseiden toimittamisen sotatoimialueille olevan laitonta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.