Mainos

Puoluesihteerit: Keskusta ja SDP hakevat luottamusta

Keskusta ja SDP ovat yhtä mieltä hallituksen tavoitteista, mutta puolueiden välisen luottamuksen rakentaminen vaatii aikaa, sanovat puoluesihteerit Eero Lankia ja Eero Heinäluoma.

Yleisradion Lauantaiseurassa vierailleet Keskustan Lankia ja SDP:n Heinäluoma sanovat, että molempien puolueiden työskentelyssä etusijalla ovat työllisyys sekä palveluiden turvaaminen.

Eero Heinäluoma korosti, että puolueiden välinen luottamus vaatii kohentuakseen pitkällistä työtä. Lankia puolestaan vakuutti puolueensa toimivan hallituskumppanina sovitun ohjelman mukaisesti ja muistutti aiempien vuosikymmenien onnistuneesta punamultayhteistyöstä.

Lankian mukaan Keskustan asema on viime vuosina ollut sellainen, että puolueen oli päästävä eduskuntavaaleissa suurimman puolueen asemaan, jotta hallitukseen pääsy olisi ylipäätään mahdollista. - Kakkospaikalta se ei meille onnistuisi, Lankia sanoi.

Eero Heinäluoma

Heinäluoman mukaan demareita mietityttää, aikooko Keskusta myös mahdollisessa hallitusyhteistyössä tehdä SDP:stä päävastustajansa.

Lankia ja Heinäluoma pitivät molemmat kiinni siitä, että oman puolueen puheenjohtajasta pitäisi tulla uuden hallituksen pääministeri.

Lankia myös muistutti, että Anneli Jäätteenmäellä on edeltävää ministerikokemusta, kun taas kolme edellistä pääministeriä eli Paavo Lipponen, Esko Aho ja Harri Holkeri tulivat tehtävään ilman päivänkään ministerikokemusta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.