Mainos

Puoluepomojen kynnyskysymykset: ”Keppana saa pysyä kaupoissa”

MTV Uutisten ensimmäisen tentin päätti kynnyskysymykset.

Ensimmäisenä vastausvuoroon pääsi kristillisten Päivi Räsänen.

Vastustitte tasa-arvoista avioliittolakia loppuun hallituksessa ja eduskunnassa - asia hoidettiin kansalaisaloitteella. Yritättekö kumota lain, jos pääsette hallitukseen?

– Ilman muuta pyritään seuraavaan hallitukseen. Joka tapauksessa me olemme edelleen miehen ja naisen muodostaman avioliiton takana.

Ja otetaan sitten käsittelyyn tämä meidän solidaarisuuspuolueemme SDP. Teidän kansanedustajanne Kari Rajamäki kikkaili nurin lain paperittomien terveydenhoidosta - kuinka paljon häpeätte tätä temppua?

– Ei se musta mikään hyvä temppu ollut, Antti Rinne sanoi.

Seuraavaksi tulilinjalle joutui Carl Haglund (r). Teillähän ei ole mitään kynnyskysymyksiä?

– Järkevä talouspolittikka

Voitteko olla hallituksessa, joka antaa ydinvoimaluvan Fortumille Loviisaan?

– Ei, vihreiden Ville Niinistö totesi enempää selittelemättä.  

Kokoomus korostaa vahvasti kansainvälisyyttä ja avoimuutta. Nyt haluatte leikata kehitysapua. Missä vaiheessa teistä tuli populisti?

– Toivottavasti ei missään vaiheessa. Meillä on kaksi kynnyskysymystä. Talouden tilannekuva, se pitää olla aloituspisteessä kaikilla sama. Toinen on tapa toimia, kaikki tehtävä isänmaan eteen, ei poliittista vehkeilyä, Alexander Stubb vastasi. 

Teillä on liemien kanssa aina ongelmaa. Viime vaaleissa se oli jätevesiasetus ja nyt keppanakohu. Sanokaa nyt yksiselitteisesti: pysyykö keskikalja kaupoissa, kun menette hallitukseen?

– Tämä on varmaan tämän valtakunnan tärkein asia. Kyllä keppana saa pysyä kaupoissa. Uskottava talousohjelma, johtamisen täytyy muuuttua. Pienemmällä porukalla tehdään töitä, keskustan Juha Sipilä totesi.  

Pysyttekö tällä kertaa hallituksessa, jos pääsette sinne?

– Oltais toivottavasti pysytty viimeksikin, mutta valitettavasti lähdettiin leikkaamaan työttömiltä ja eläkeläisiltä. Ei olla siihen valmiita, jonkun pitää huolehtia kaikkein köyhimmistäkin, vasemmistoliiton Paavo Arhimäki sanoi. 

Jäitte viime kerralla oppositioon jytkystä huolimatta. Jatkuuko sama linja, jos seuraavan hallituksen on myönnettävä Kreikalle lisää rahaa?

– Erittäin luottavainen siihen, että ne jotka ovat vastustaneet koko kolmen vuoden ajan tukipaketteja suuressa valiokunnassa niin kuin keskusta Juha ja kepu. Niin eihän Juha ja kepu takkiaan käännä ja meillä on yhdessä enemmistö jolloin tämä hulluus loppuu, Timo Soini päätti kysymyskierroksen. 

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.