Mainos

Puoluejohtajat maahanmuutosta: Ihmisille opetettava arvoja - raiskata ei saa

MTV Uutisten Kaksintaistelu-vaalitentissä maahanmuutto nousi odotetusti kiihkeäksi teemaksi. Tentissä kohtasivat SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ja Perussuomalaisten Timo Soini.

Lähetyksen juontajat laittoivat SDP:n Rinteen tilille vuosi sitten sanomastaan lauseesta, jonka mukaan osalta perussuomalaisista puuttui arvot, jonka vuoksi "voidaan yhtäkkiä olla rasistisia ja fasistisia".

– Peruslähtökohta on se, että noin ajattelen, Rinne sanoi nyt. 

Soinin mukaan perussuomalaiset on kansanliike, joka uskaltaa puhua kaikista asioista suomeksi, myös maahanmuutosta.

– Olen tottunut tässä puolueessa, jota olen johtanut kohta 18 vuotta, mitä ihmeempiin laatusanoihin, mutta tämä on kunniallinen ja hyvä puolue. Leimojen lätkiminen on ikävää.

Soinin mukaan perussuomalaiset on ainoa puolue, jolla on maahanmuuttopoliittinen ohjelma. 

– Sellaista maahanmuuttopolitiikkaa en hyväksy, jossa ihmisille ei opeteta arvoja, esimerkiksi että naisia pitää kunnioittaa. Raiskata ei saa.

Rinteen mukaan tämä on selvää - hän lisäsi, että sama koskee myös suomalaisia.

Suomeen kielen ja kulttuurin kautta

Rinteen mukaan työperäinen maahanmuutto on tärkeää. Rinteen mukaan puolueiden ero näkyy siinä, että Suomella on näinkin rikkaana maana jonkinlainen sosiaalinen vastuu. 

Rinne ehdotti Soinille, että puolueet lähtisivät ajamaan kielitaitovaatimusta. Tämä yhdisti puoluejohtajat, molemmat tunsivat esimerkillisiä vietnamilaisia.

– Tämä on järkevää. Suomeen tullaan kielen ja kulttuurin kautta. Ei mulla ole mitään sitä vastaan, että jos tulee tänne vilpittömästi tekemään töitä, Soini sanoi.

Kehitysavun tehottomuus ja Afrikasta Eurooppaan tulevat pakolaiset sen sijaan hiersivät Soinia. Soini korosti, että pakolaisasioita ei pidä antaa EU:n päätettäväksi, vaan Suomen pitää pystyä päättämään asioita itsenäisesti.

55:00

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.