Mainos

Puolueilla edessä lomautuksia ja irtisanomisia

Moni puolue joutuu irtisanomaan ja lomauttamaan henkilöstöään kireän taloustilanteen takia. Esimerkiksi Keskustalla on velkaa kaksi miljoonaa euroa, ja edessä ovat taas ensi vuonna paljon rahaa nielevät kunnallis- ja EU-parlamenttivaalit.

Kurkottelu eduskunnan suurimmaksi puolueeksi kävi Keskustalle kalliiksi. Vaalibudjetti paukkui rutkasti yli, ja hoidettavana on vielä puolueen entisetkin velat. Yhteensä velkaa on noin kaksi miljoonaa euroa.

- Noin miljoona euroa veloista koostuu keskustan uuden Apollonkadun toimitilojen ostosta ja peruskorjauksesta ja toinen miljoona meillä on velkaa hyvin menneiden vaalien, useamman vaalikampanjan ja sitten myös oppositiotoiminnan seurauksena, kertoo keskustan Etelä-Pohjanmaan piirin toiminnanjohtaja Jarmo Korhonen.

Keskusta on puolueista selvästi velkaisin. SDP:n ja Kokoomuksen velkapotti ei eduskuntavaaleissa enää kasvanut.

Vaalivoitto tuo Keskustalle puoluetukea lisää noin 400 000 euroa, mutta lomautuksiakin on talouden tasapainottamiseksi luvassa.

-Tällä hetkellä, kun taloutta tervehdytetään, uhka on noin kymmenkunta henkilöä, jotka joutuvat yhden-kolmen kuukauden pakkolomille, mutta tästä päättävät jokainen piiri itsenäisesti, Korhonen toteaa.

Vaalitappio nitistää niin RKP:n kuin Kristillisdemokraattienkin puoluetukea tuntuvasti. RKP:n puoluetoimistosta väki vähenee viidenneksen - kristillisillä vielä enemmän.

-Nythän meillä kävi niin, että kolme paikkaa menetettiin ja sitten on ruvettu henkilöstön irtisanomisiin ja muihin leikkauksiin eli myös piiriavustuksista on leikattu, sanoo kristillisten kampanjapäällikkö Teija Mattson.

Tulojen lisäämiseksi vaatimukset puoluetuen nostamisesta käyvät puolueissa nyt kiivaana.

-Voidaan sanoa, että puoluetuen korotus on vääjäämätön ja välttämätön. Näin puolustetaan edustuksellista demokratiaa ja uskoisin, että tämän vaalikauden aikana joudutaan selkeä tasokorotus puoluetukeen tekemään, Korhonen sanoo.

Ensi vuonna edessä on kahdet vaalit, kun edustajia valitaan niin Euroopan parlamenttiin kuin kunnanvaltuustoihinkin.

(MTV3)

(Yhdeksän uutiset 28.04.2003).

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.