Mainos

Puolueiden vaalikulut listattu

Puolueet käyttävät maaliskuun eduskuntavaaleihin yhteensä noin 3,3 miljoonaa euroa, laskee Nykypäivä-lehti.

Eduskuntavaalit tietävät satojen tuhansien eurojen menoja puolueille.

Nykypäivä-lehden kyselyn selvitti puolueiden vaalikampanjamenoja. Yksittäisten ehdokkaiden kampanjakustannukset eivät sisälly laskelmaan, eivätkä myöskään piirijärjestöjen käyttämät rahat. Puolueista eniten rahaa käyttää kokoomus, noin 700-800 000 euroa.

Kokoomus, vasemmistoliitto, perussuomalaiset, RKP ja vihreät aikovat käyttää nyt enemmän rahaa kuin vuonna 1999. SDP, keskusta ja kristisllidemokraatit aikovat pärjätä suunnilleen samalla rahalla kuin viime vaaleissa. Kahden suurimman puolueen vaalibudjetti on toisaalta vielä hieman auki.

Kokoomuksen jälkeen toiseksi suurin vaalibudjetti on keskustalla, joka aikoo käyttää noin 600 000 euroa. Keskustan budjetissa on tosin nousupaineita ja summa päätynee lähemmäksi viime vaalien tasoa, jolloin puolue kulutti noin neljä miljoonaa markkaa (660 000 euroa).

Vasemmistoliitto aikoo käyttää noin 500 000 euroa, SDP:ssä ja RKP:ssä puhutaan noin 400 000 eurosta. Vihreät ilmoittavat vaalibudjetinsa loppusummaksi 379 000 euroa, kristillisdemokraattien summa on 150 000 ja perussuomalaisten 100 000 euroa.

Käytännössä kaikki puolueet aikovat käyttää apunaan mainostoimistoa. SDP ei ole vielä valinnut toimistoaan.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.